HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «αποδράσει» με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Λεωφόρο (1-1) και παρέμεινε στην κορυφή των πλέι οφ. Μπεργκ και Χαρίσης ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Η εικόνα του αγώνα
Ματς κομβικής σημασίας τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον ΠΑΟΚ ήταν αυτό που διεξήχθη στη Λεωφόρο το απόγευμα της Κυριακής (15/5). Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο, ενώ από την άλλη ο Βλάνταν Ίβιτς προτίμησε το 4-3-3. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, κράτησαν μπάλα, όμως η πρώτη φάση στο ματς ανήκε στους «πράσινους».

Ο Βιγιαφάνιες βρήκε υπέροχα τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή στο 8ο λεπτό, όμως ο Σουηδός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Γλύκο που κράτησε το μηδέν. Τα νεύρα άρχισαν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στο παιχνίδι, ενώ στο 20′ κορυφώθηκαν.

Κι αυτό γιατί ο Τζιόλης έκανε ένα «εγκληματικό μαρκάρισμα» πάνω στον Ζέκα και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κύζα. Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από παίκτες, όμως τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε μέτρα στο γήπεδο στον Παναθηναϊκό, που απέκτησε τον έλεγχο μεν, αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το βρήκε όμως τελικά μερικά δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης.

Ο Λέτο πέρασε μια έξοχη μπαλιά στον Μπεργκ και ο Σουηδός με ωραίο σουτ νίκησε τον Γλύκο για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ των 10 παικτών όμως απάντησε τρία λεπτά αργότερα. Ο Χαρίσης με φαλατσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν αρκετά και με δεδομένο το αριθμητικό τους μειονέκτημα προσπάθησαν κυρίως να διαφυλάξουν το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες για κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

MVP
Ασταμάτητο τρέξιμο από τον Χάρη Χαρίση σε όλο το ματς. Πέτυχε και ένα υπέροχο γκολ που χάρισε την ισοπαλία στον ΠΑΟΚ.

Αδύναμος κρίκος
Απερίσκεπτη η ενέργεια του Τζιόλη στο 20ο λεπτό. Δεδομένης της εμπειρίας του δεν θα έπρεπε να υποπέσει σε ένα τέτοιο μαρκάρισμα που έφερε και την αποβολή του. Ευτυχώς γι’ αυτόν ο ΠΑΟΚ δεν το «πλήρωσε».

Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και δικαίως τα… άκουσε από τους οπαδούς του στο τέλος του αγώνα. Οι «πράσινοι» έπαιζαν στην έδρα τους, είχαν παίκτη παραπάνω, προηγήθηκαν, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη για δεύτερο συνεχόμενο ματς στα πλέι οφ.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο, όμως κατέβηκε διαβασμένος, ήξερε που να χτυπήσει και παίζοντας πολύ καλά στην άμυνα, κράτησε το 1-1 μέχρι τέλους. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Νάνο, Κουτρουμπής (78′ Καλτσάς), Ζέκα, Αμπέντ (60′ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Τζιόλης, Μακ (60′ Ζάιρο, 68′ Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες (79′ Μυστακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Κίτσιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση