HomeΚΟΣΜΟΣΙράκ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε εργοστάσιο υγραερίου

Ιράκ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε εργοστάσιο υγραερίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε κρατικό εργοστάσιο υγραερίου στα βόρεια προάστια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Αρχικά έγινε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του εργοστασίου στο Τάτζι γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Μετά την επίθεση τουλάχιστον έξι επιτιθέμενοι που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά εισχώρησαν στο εργοστάσιο όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Βαγδάτης δήλωσε ότι τρεις από τους χώρους αποθήκευσης υγραερίου τυλίχθηκαν στις φλόγες κατά τις συγκρούσεις αυτές προτού οι δυνάμεις ασφαλείας καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Δεκάδες περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα του στρατού έσπευσαν στην περιοχή όπου οι ανταλλαγές πυροβολισμών διήρκεσαν περίπου μια ώρα, δήλωσε παράλληλα ένας κάτοικος της περιοχής.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο περίπου 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα στη χώρα το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλα τμήματα στο βόρειο και το δυτικό τμήμα του Ιράκ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση