HomeΚΟΣΜΟΣΟι τζιχαντιστές κήρυξαν τη Ράκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι τζιχαντιστές κήρυξαν τη Ράκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αναφορές σχετικά με τις επικείμενες ενέργειες των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των συμμάχων τους να απελευθερώσουν την πόλη Ράκκα οδήγησαν τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIL να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου, όπως δήλωσαν χθες καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές.

«Από τη στιγμή που ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ ανακοίνωσε την προετοιμασία του συριακού στρατού και των συμμαχικών του πολιτοφυλακών να ξεκινήσουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Ράκκα και τον τερματισμό της πολιορκίας της Ντάιρ-εζ-Ζορ, οι τρομοκράτες του ISIL άρχισαν να καλύπτουν τα στρατιωτικά τους οχήματα και τον εξοπλισμό τους, ώστε να μην αναγνωριστούν σε περίπτωση οποιασδήποτε αεροπορικής επιδρομής», δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Το ISIL, εν τω μεταξύ, έχει μετεγκαταστήσει μονάδες των δυνάμεών του σε νέα κρησφύγετα, αφαιρώντας τις σημαίες της οργάνωσης. Παράλληλα έχει δημιουργήσει αρκετά υπόγεια κρυσφύγετα για τέτοιες ημέρες επίθεσης και έχει διανείμει αυτά σε Σύριους και μη-Σύριους διοικητές.

«Τα υπόγεια κρυσφύγετα είναι εξοπλισμένα με αποθήκες τροφίμων, όπλων και πυρομαχικών και διαθέτουν πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η πόλη της Ράκκα διαθέτει ραντάρ και προειδοποιητικά συστήματα για να ενημερώνει τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης να κινηθούν προς τα υπόγεια κρησφύγετα κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών».

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Tαγίρ Αΐν αλ-Αράμπ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι διοικητές των SDF -συνασπισμού στρατιωτικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία, σε μια μυστική συνάντησή τους, συντόνισαν την διαδικασία της κοινής τελικής εκστρατείας για την απελευθέρωση της Ράκκα από τους τρομοκράτες.

«Οι στρατιώτες μας με βαρύ οπλισμό έχουν συγκεντρωθεί κοντά στο Κομπάνι στη Βόρεια Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, προσθέτοντας ότι «θα ξεκινήσουμε τις επιχειρήσεις μας από τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.»

«Οι SDF θα κάνουν επίθεση εναντίον της πόλης από το πρόσφατα απελευθερωμένο φράγμα Tishrin βορειοδυτικά της Ράκα, και επιπλέον από τις κατευθύνσεις του Τάλ-Αμπιάντ και της Χασακά, βορειοανατολικά της Ράκκα,» είπε ο ίδιος.

Οι SDF, που αποτελούνται κυρίως από Κούρδους μαχητές, καθώς και από μερικές εκατοντάδες Σύριους αντιφρονούντες, έχουν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και έχουν εναέρια υποστήριξη του Δυτικού συνασπισμού στις μάχες τους στην επαρχία της Ράκκα στη βορειοανατολική Συρία.

Αντίθετα στα Βόρεια και Βορειοδυτικά μέτωπα επιχειρούν παράλληλα με τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και λαμβάνουν υποστήριξη από την ρωσσική αεροπορία στον πόλεμο του Χαλεπίου, που ξεκίνησε με την κατάκτηση του φράγματος Tishrin στον Ευφράτη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση