HomeΥΓΕΙΑΠολάκης: «Μαϊμουδιές» των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις στο ΕΣΥ

Πολάκης: «Μαϊμουδιές» των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις στο ΕΣΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «μαϊμουδιές» τις κινητοποιήσεις που γίνονται στον χώρο του ΕΣΥ ανοίγοντας νέο μέτωπο με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια, Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Παρατηρήσατε ότι στα νοσοκομεία δεν γίνονται κινητοποιήσεις; Ο κόσμος καταλαβαίνει. Όσο γι’ αυτά που κάνει μια μειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι μαϊμουδιές».

Συνέχεια δίνει όμως και στο θέμα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά την αλλαγή της ηγεσίας του, ως «πολέμιος» -για ακόμη μια φορά όπως θέλει να εμφανιστεί- της διαφθοράς και της καταπολέμησης του μαύρου χρήματος στην Υγεία. «Το μόνο που έχω να πω είναι πως το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζει. Τέρμα τα ρουσφέτια και το μαύρο χρήμα, όσες μηνύσεις κι αν μας κάνουν. Εμείς ήρθαμε για να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό κοινωνικό συμβόλαιο», ισχυρίζεται επακριβώς.

Την ίδια ώρα υπόσχεται εκ νέου προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, παραδέχεται ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη χρειάζεται 12.000-15.000 προσλήψεις για να αναπτυχθεί, χωρίς όμως να είναι σαφής για το πότε και το πώς. «Εμείς θα βάλουμε εργαζόμενο κόσμο στα νοσοκομεία με κάθε τρόπο και μέσο», λέει χαρακτηριστικά.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί προς τους δημοσιογράφους, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται προς τα ΜΜΕ. «Εγώ δεν πρόκειται να υποδυθώ κάτι που δεν είμαι. Ο καθένας μας είναι αυτό που έχει μεγαλώσει. Θεωρώ εντελώς ψευδεπίγραφο από τη μεριά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ την ενασχόληση με το άγριο και το αθυρόστομο του χαρακτήρα μου, με την επιθετικότητα και τις λεκτικές υπερβολές”, απαντά για την κριτική που του έχει ασκηθεί με αφορμή τις αντιδράσεις του.

Σχετικά με τη μείωση του ορίου της περίθαλψης των ανασφάλιστων στα 2.400 ευρώ από τα 6.000 ευρώ της Νέας Δημοκρατίας το 2006, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε πως «τα όρια αυτά έπρεπε να τα αντιστοιχήσουμε με τα όρια του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση