HomeLife & StyleΑπόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision στη Στοκχόλμη

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision στη Στοκχόλμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες απομένουν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» στην τηλεθέαση, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην ιστορία του.

Τα βλέμματα στρέφονται στην υποψηφιότητα της Ρωσίας, καθώς η χώρα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για φέτος.

Κιτς, στρας, παγέτες, πιασάρικες μελωδίες και εκκεντρικές εμφανίσεις, μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων και η πείρα του σουηδικού δικτύου SVT, το οποίο είχε ήδη αναλάβει τον τελικό του 2013: όλα τα συστατικά υπάρχουν για μια νέα επιτυχία.

Φέτος η Eurovision κάνει εξάλλου μια πολύ δυναμική είσοδο με την πρώτη απευθείας τηλεοπτική της μετάδοση στις ΗΠΑ μέσω του γκέι τηλεοπτικού δικτύου Logo.

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι τώρα πραγματικά ένα παγκόσμιο φαινόμενο», δήλωσε ο διευθυντής του διαγωνισμού Γιον Όλα Σαντ.

Οι φαν του θεσμού θα μπορέσουν εξάλλου να απολαύσουν φέτος τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ να τραγουδάει (εκτός διαγωνισμού) για πρώτη φορά το νέο του σινγκλ «Can’t Stop the Feeling».

Στο διαγωνιστικό κομμάτι τώρα, μεταξύ των 26 που προκρίθηκαν στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, 25 Ευρωπαίοι και μια Αυστραλή, είναι ένας αστέρας που ήρθε από το κρύο: ο Ρώσος Σεργκέι Λάζαρεφ, δημοφιλής όχι μόνον στη χώρα του, αλλά και σε πολλές άλλες της ανατολικής Ευρώπης, ο οποίος έχει ήδη κάνει καριέρα ως τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής της τηλεόρασης.

Ο 33χρονος Λάζαρεφ, ο οποίος μιλάει συχνά κατά του κλίματος ομοφοβίας στη Ρωσία, συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζονται για να ανέβει στο βάθρο: ένα τραγούδι γεμάτο ενέργεια (You Are the Only One), μια θεαματική εμφάνιση και άνεση στα αγγλικά.

Οι μεγάλοι αντίπαλοί του θα είναι οι διαγωνιζόμενοι από την Αυστραλία, τη Γαλλία και …την Ουκρανία, η οποία μετέχει φέτος στον διαγωνισμό με ένα τραγούδι με άκρως πολιτικό περιεχόμενο.

Το Κίεβο εκπροσωπεί φέτος, περίπου δύο χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, η 32χρονη Τζαμάλα, μία τραγουδίστρια που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας. Το τραγούδι με το οποίο κατεβαίνει στον διαγωνισμό έχει τίτλο «1944» και αναφέρεται στον ξεριζωμό από τις δυνάμεις του Ιωσήφ Στάλιν των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών της από τα εδάφη τους στη Μαύρη Θάλασσα εκείνη τη χρονιά.

Την Αυστραλία εκπροσωπεί στη δεύτερη αυτή συμμετοχή της στην Eurovision η 27χρονη, γεννηθείσα στη Νότια Κορέα, Ντάμι Ιμ με το τραγούδι «Sound of Silence».

Η Γαλλία, η οποία έχει πολύ καιρό να κερδίσει στον διαγωνισμό, ενίσχυσε φέτος τις πιθανότητές της για μια επιτυχία ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή: επιλογή ενός καλλιτέχνη που έχει αποδείξει την αξία του στην τηλεόραση, στην συγκεκριμένη περίπτωση του 31χρονου Αμίρ. Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο εκπομπές που τον καθιέρωσαν στην μικρή οθόνη (Nouvelle Star και The Voice en France).

«Αυτό θα το ζήσω μόνο για μια φορά και θέλω να το ζήσω στο έπακρο», δήλωσε χθες ο Αμίρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τον νικητή στη φετινή Eurovision θα αναδείξει η ψήφος των τηλεθεατών στο τέλος της αναμετάδοσης, λίγο πριν από τις 22:30 ώρα Γκρίνουϊτς (01:30 ώρα Ελλάδος).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση