HomeΣΠΟΡΤΣΣΚΑ και Φενέρ στον τελικό , τα αουτσάιντερ κέρδισαν το χειροκρότημα.

ΤΣΣΚΑ και Φενέρ στον τελικό , τα αουτσάιντερ κέρδισαν το χειροκρότημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε Παρασκευή 13/5 , διεξήχθησαν οι ημιτελικοί του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα μεταξύ Φενερμπακτσέ- Λαμποράλ Κούτσα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λοκομοτίβ Κούμπαν. Οι αναμετρήσεις είχαν ξεκάθαρα φαβορί , τις ομάδες των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη ,κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο παρκέ αλλά πολύ πιο δύσκολα από το αναμενόμενο.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι , στην σύγκρουση μεταξύ δύο Ρωσικών ομάδων και δύο Ελλήνων προπονητών , η Κουμπάν με 88-81 και προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2012.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη  ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά ( 23-12) με την οποία τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο. Το δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο , με την ΤΣΣΚΑ να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ με πρωταγωνιστή τον Ντε Κολό και την Λοκομοτίβ να κυνηγά στο σκορ με το ημίχρονο να λήγει με 47-37.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λοκομοτίβ Κουμπάν αρχικά κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα ( 68-59) στο τρίτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια μπήκε στην διεκδίκηση του παιχνιδιού μειώνοντας ως και στους 5 , όμως η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει άλλη μια χρονιά στα σκουπίδια στον ημιτελικό και κέρδισε τελικά το ματς.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , κορυφαίος ήταν ο Νάντο Ντε Κολό με 30 πόντους και 4 ασίστ ενώ ήταν πολύ καλοί και οι Τεόντοσιτς με 8 πόντους και 6 ασίστ ( και λιγότερες προσπάθειες κάτι που ήταν αναγκαίο λόγω της συμπεριφοράς του σε τέτοιου είδους παιχνίδια ) και  Φριτζόν με 13 πόντους .

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έπεσε ηρωικά κορυφαίοι ήταν για ακόμα μια βραδιά  , οι Ντιλέινι με 26 πόντους και 4 ασίστ , Ράντολφ με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ  και Ντρέιπερ με 17 πόντους.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν κρατά κάθε στιγμή από την φετινή της πορεία , καθώς έφτασε πολύ πιο μακριά από κει που περίμενε ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της και αν κρατήσει τον κορμό της και τον προπονητή της που είναι εξαιρετικός έχει την δυνατότητα για επανάληψη μιας ανάλογης πορείας .

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας  βρίσκεται ξανά σε τελικό και θέλει να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 8 χρόνια σε ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν άνθρωπο που της έχει στερήσει 2 τρόπαια.

Στον δεύτερο ημιτελικό , η Φενερμπακτσέ κέρδισε , με τον ορισμό της έκφρασης , πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ , την Λαμποράλ Κούτσα με 88-77 στην παράταση ( 72-72 στην κανονική διάρκεια ) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς και προηγήθηκαν με 13-0 όμως οι Βάσκοι επανήλθαν γρήγορα στο παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 23-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο , η Λαμποράλ με μπροστάρηδες τους Μπουρούση και Άνταμς αντεπιτέθηκε και έτσι μείωσε στο ελάχιστο την διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου με το σκορ να είναι 41-40 υπέρ της Φενέρ.

Και η αντεπίθεση των Βάσκων με πρωταγωνιστές τους δύο προαναφερθέντες παίκτες συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Λαμποράλ να περνάει ακόμα και μπροστά στο σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με απίστευτο τρίποντο με ταμπλό του Γιάννη Μπουρούση.

Το προβάδισμα της Λαμποράλ διευρύνθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο  και έφτασε ακόμα και το +7 ( 55-62 και 59-66) , όμως η Φενέρ αντεπιτέθηκε και έφερε το σκορ στα ίσα 72-72 στο τέλος του παιχνιδιού με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα .

Στην παράταση , η Λαμποράλ που είχε και λιγότερες λύσεις σε σχέση με την αντίπαλό της κατέρρευσε και έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε μια δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη.

Για την Φενέρ , κορυφαίοι ήταν οι Σλούκας με 13 πόντους , 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ , Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ και Ντατόμε με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για την Λαμποράλ εξαιρετικοί για ακόμα μια φορά ήταν οι Άνταμς  με 19 πόντους και 7 ασίστ και φυσικά ο Γιάννης Μπουρούσης με  22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Λαμποράλ Κούτσα ήταν και αυτή μια ευχάριστη έκπληξη που έθελξε με το μπάσκετ που απέδωσε και έφτασε πέραν από κάθε προσδοκία στην διοργάνωση .

Από την άλλη η Φενερμπακτσέ κατάφερε επιτέλους να δικαιολογήσει το μπάτζετ και έφτασε  στον τελικό και θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Φενερμπακτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας λοιπόν ο τελικός ή διαφορετικά η σύγκρουση του δάσκαλου με τον μαθητή του ,που μαζί έχουν κατακτήσει 5 ευρωπαικά τρόπαια , αλλά αυτό μπορεί να ανήκει μόνο σε έναν από τους δύο τους . Περιμένουμε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά και ας κερδίσει ο καλύτερος !

Διαφήμιση
Διαφήμιση