HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: 101 ύποπτοι για τρομοκρατία έχουν συλληφθεί μέσα στο 2016

Γαλλία: 101 ύποπτοι για τρομοκρατία έχουν συλληφθεί μέσα στο 2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Γαλλικές αρχές κρατούν 101 άτομα «που συνδέονται άμεσα με την τρομοκρατία», από τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα , δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, σε γαλλική εφημερίδα, την Παρασκευή.

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, 33 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν εισέλθει ή εξέλθει των γαλλικών συνόρων έχουν ελεγχθεί, ενώ σε  «17.500 άτομα έχουμε αρνηθεί την είσοδο τους στο γαλλικό έδαφος».

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μεγάλο βαθμό λόγω των πρωτοβουλιών της Γαλλίας, τα πράγματα κινούνται προς τα εμπρός», είπε ο Καζνέβ, προσθέτοντας ότι η στενή συνεργασία με την βελγική αστυνομία έχει συμβάλλει στις πρόσφατες συλλήψεις από την αντί-τρομοκρατική.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι  «επιτέλους» θέσπισε κανόνες σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών σχετικά με τα ονόματα και τα στοιχεία των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο Καζνέβ δήλωσε ότι η απόφαση για παράταση μέχρι τις 26 του Ιουλίου, της κατάστασης έκτακτου ανάγκης στην Γαλλία, η οποία και πάρθηκε μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβριου στο Παρίσι, κατά τις οποίες βρήκαν τον θάνατο 130 άνθρωποι, βασίστηκε εν μέρει στο γεγονός ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει εκείνη την περίοδο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και τον φημισμένο ποδηλατικό αγώνα «Tour de France».

«Έχουμε προετοιμαστεί για να εξασφαλίσουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο Καζνέβ, προσθέτοντας ότι περίπου 15 προγραμματισμένες επιθέσεις που θα λάβαιναν χώρα στην Γαλλία, έχουν αποτραπεί από το 2013 και μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε το σχέδιο της κυβέρνησης του για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης των ισλαμιστών, με τη δημιουργία ενός κέντρου «επανένταξης» σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση