HomeΚΟΣΜΟΣΆλλη μία αιματοβαμμένη μέρα στο Ιράκ

Άλλη μία αιματοβαμμένη μέρα στο Ιράκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 17 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας με στόχο κυβερνητικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με παγιδευμένα φορτηγά στην πόλη Ραμάντι. Η πόλη είχε ανακαταληφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Δεκέμβριο.

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν επίσης δύο αστυνομικούς ενώ τραυμάτισαν άλλα οκτώ άτομα σε δύο βομβιστικές ενέργειες αυτοκτονίας στο Αμπού Γκράιμπ έξω από τη Βαγδάτη, μια μέρα αφότου σκότωσαν τουλάχιστον 80 άτομα με βόμβες σε υπαίθρια αγορά και δύο σημεία ελέγχου μέσα στην πρωτεύουσα.

Οι επιθέσεις στη Ραμάντι αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στο στρατό από τότε που εξέδιωξε το Ισλαμικό Κράτος από τη δυτική πόλη πριν από πέντε μήνες.

Συνταγματάρχης είπε στο Reuters ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 17 στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά αυτοκτονίας στην πόλη Τζαράισι, 10 χιλιόμετρα δυτικά της Ραμάντι. Επίσης, περικύκλωσαν σύνταγμα στρατού, κυρίευσαν μια γέφυρα και διέκοψαν τη διέλευση σε δρόμο στρατηγικής σημασίας για προμήθειες ο οποίος συνδέει τη Ραμάντι με την περιφέρεια Τιρτάρ πιο βόρεια, σύμφωνα με πηγές του στρατού.

Ο δρόμος άνοιξε αργότερα αφού επιθέσεις από την συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στις κυβερνητικές δυνάμεις να επανακτήσουν τον έλεγχο της διόδου προμηθειών. Παρά τις ενισχύσεις του στρατού, όμως, οι τζιχαντιστές είχαν διεισδύσει σε βορινές κατοικημένες περιοχές μέχρι το βράδυ και πυροδοτούσαν όλμους εναντίον κυβερνητικών θέσεων απέναντι από τον Ευφράτη ποταμό.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση