HomeΚΟΣΜΟΣΗ Τουρκία εισβάλει στη Συρία με τη δικαιολογία των «εκκαθαρίσεων»

Η Τουρκία εισβάλει στη Συρία με τη δικαιολογία των «εκκαθαρίσεων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτοιμη να εισβάλει στη Συρία, με τη δικαιολογία των εκκαθαρίσεων κατά των τζιχαντιστών και των Κούρδων μαχητών του PKK εμφανίζεται η Άγκυρα, με αφορμή τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και του Κουρδικού Κόμματος τόσο στην πρωτεύουσα και την Κωνσταντινούπολη, όσο και κατά μήκος των συνόρων. Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η στρατιωτική ηγεσία είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πλάνο εκκαθαρίσεων και στην πλευρά της Συρίας.

«Διεξάγουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες, προκειμένου να εκκαθαρίσουμε την άλλη πλευρά των συριακών συνόρων λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Κιλίς». Η μεθοριακή πόλη πλήττεται τακτικά από ομοβροντίες ρουκετών, για τις οποίες η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα. Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 21 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Έπειτα από κάθε ομοβροντία, το τουρκικό πυροβολικό απαντά βομβαρδίζοντας τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού. Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός έχει ενισχύσει την παρουσία του στην επαρχία Κιλίς.

Κατηγορώντας για άλλη μια φορά τα μέλη του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ότι έχουν «αφήσει μόνη» της την Τουρκία, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Δεν έχουμε λάβει την υποστήριξη που επιθυμούμε από τους συμμάχους μας, ιδίως από τις χώρες που διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή».

«Πόσο καιρό θα περιμένουμε τους συμμάχους μας ενώ οι συμπολίτες μας πέφτουν ως μάρτυρες κάθε μέρα στους δρόμους του Κιλίς εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων;», συνέχισε ο Ερντογάν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση