HomeΚΟΣΜΟΣΓιατί οι γονείς βλέπουν πάντα με κακό μάτι τον/την σύντροφο των παιδιών τους

Γιατί οι γονείς βλέπουν πάντα με κακό μάτι τον/την σύντροφο των παιδιών τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα περίεργο ερώτημα κλήθηκε να απαντήσουν ειδικοί, οι οποίοι έκαναν ένα ερωτηματολόγιο για να βρουν το λόγο που οι γονείς σου (και ιδιαίτερα τα αδέλφια σου) βλέπουν με στραβό μάτι (τουλάχιστον στην αρχή) τον σύντροφό σου.

Οι ειδικοί, λοιπόν, ζήτησαν από γυναίκες να βάλουν με σειρά προτεραιότητας τα χαρακτηριστικά του ιδανικού για εκείνες άνδρα. Οι περισσότερες συμφώνησαν πως ο τέλειος άνδρας πρέπει να είναι πιστός, αστείος και καλός στο κρεβάτι. Όταν όμως, οι ίδιες έπρεπε να απαντήσουν για τα ιδανικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο σύντροφος της αδελφής τους, οι απαντήσεις ήταν πολύ διαφορετικές.

Ο κατάλληλος άντρας για την αδελφή τους έπρεπε να είναι κατανοητός, υπεύθυνος, εξυπηρετικός, ευαίσθητος και ευγενικός.

Οι υπεύθυνοι της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolutionary Behavioral Sciences, πιστεύουν πως ένας ευαίσθητος, υπεύθυνος και ευγενικός άνδρας είναι και το πρότυπο συντρόφου που έχουν οι γονείς για τις κόρες τους.

Αν, λοιπόν, έχετε κάποια διαφωνία με τους γονείς σας για το αγόρι σας, τότε προσπαθείτε να τους εξηγήσετε πως έχει και με το παραπάνω αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν στο μυαλό τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση