HomeΣΠΟΡΠανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τραγικό λάθος του Λουκ Στιλ έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να προηγηθεί, αλλά τελικά ο Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας -έστω- το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στους «πρασίνους». Δύο δοκάρια στο παιχνίδι, ένα για κάθε ομάδα.

Η εικόνα του αγώνα
Ύστερα από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε μόνο ένα δίλημμα για την αρχική ενδεκάδα, επιλέγοντας τελικά τον Λούκας Εβαντζελίστα αντί του Μεχντί Αμπέντ και παρατάσσοντας το «τριφύλλι» με σύστημα 4-4-2 (με ρόμβο). Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε φανέλα βασικού στον Νίκο Καθάριο, αφήνοντας στον πάγκο τον Τάσο Καραμάνο προκειμένου να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία.

Η έλλειψη αγωνιστικής δράσης ήταν εμφανής στα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού. Οι παίκτες των δύο ομάδων, παρότι έδειξαν διάθεση, δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Οι «πράσινοι» είχαν μία φλύαρη κατοχή της μπάλας, επιλέγοντας να επιτεθούν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Τζιαντομένικο Μέστο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μετά το 30′, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αισθητά, με τον Παναθηναϊκό να φθάνει μία «ανάσα» από το γκολ στο 32ό λεπτό με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Νάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σπύρος Ρισβάνης δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα κι ο Σουηδός με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σωκράτη Διούδη!

Οι «κυανέρυθροι» απάντησαν άμεσα, αλλά το μακρινό σουτ του Τάσου Μπακασέτα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Λουκ Στιλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ. Η «κοκορομαχία» μεταξύ του Γιώργου Κουτρουμπή και του Μπακασέτα στο 40ό λεπτό αποσυντόνισε τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια άλλη αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα οι «κυανέρυθροι» πήραν το προβάδισμα. Ο Νάνο γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Στιλ δεν κατάφερε να την μπλοκάρει κι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 1-0. Ο Ιρανός επιθετικός θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι εφτά λεπτά αργότερα, αλλά ο Στιλ πήρε… ρεβάνς για το λάθος του, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική επέμβαση σε τετ α τετ.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, όμως στο 66′ μίλησε η ποιότητα του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άφαντος, δέχθηκε την πάσα από το Μέστο στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, γύρισε και σούταρε με την μία, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Παρά την ισοφάριση, ο Πανιώνιος δεν άλλαξε το στυλ παιχνιδιού του. Συνέχισε να περιμένει τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο και δικαιώθηκε, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Διούδη στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Κενάν Μπαργκάν θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Ροντρίγκο Μολέντο απομάκρυνε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή του τέρματος!

Ο Μανώλας Σιώπης συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανιωνιου. Ο νεαρός μέσος ήταν πανταχού παρών, κέρδισε κατά κράτος το χώρο της μεσαίας γραμμής και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του ώστε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Αδύναμος κρίκος
Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης μοιάζει… καταραμένο για τον Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος γκολκίπερ υπέπεσε σ’ ένα τραγικό λάθος, που έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να προηγηθεί στο σκορ, ενώ κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στον αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως απ’ την στιγμή που ο Νανο επιστρέφει την μπάλα προς τα πίσω, ο διαιτητής θα μπορούσε να σταματήσει τη φάση και να δώσει έμμεσο για τους «κυανέρυθρους».

Σχόλιο
Η μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση ήταν φανερό πως επηρέασε τις δύο ομάδες, κυρίως στο πρώτο 30λεπτο του παιχνιδιού. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως μηδέν στα μετόπισθεν, θέλοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση. Το πλάνο δούλεψε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και δεν άλλαξε ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Χρειάστηκε μία… έμπνευση του Λέτο για να έρθει το γκολ, ενώ γενικότερα οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι υπέπεσαν σ’ αρκετά λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Πανιώνιος: Διούδης, Β. Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (72′ Μπαργκάν), Μασούρας (89′ Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69′ Καραμάνος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (78′ Αμπέντ), Εβαντζελίστα (62′ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87′ Μαμούτε), Μπεργκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση