HomeΚΡΗΤΗΣε δραματική κατάσταση το νοσοκομείο Ιεράπετρας… με τις προσλήψεις που δεν ήρθαν ποτέ

Σε δραματική κατάσταση το νοσοκομείο Ιεράπετρας… με τις προσλήψεις που δεν ήρθαν ποτέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο Λασίθι με τους εργαζόμενους πραγματικά να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλύψουν, όπως μπορούν τις ανάγκες των ασθενών, δουλεύοντας σε αντίξοες συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, καθώς διαπιστώνουν καθημερινά το μέγεθος της αδιαφορίας του αρμόδιου υπουργείου.

Όπως αναφέρουν, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις συνολικά 58 γιατρών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει γίνει πρόσληψη ενός μόνο γιατρού.

Για το λόγο αυτό και για να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι από’δω και πέρα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν ανοιχτή γενική συνέλευση αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, καλώντας όλο τον κόσμο να παρευρεθεί.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνονται τα εξής: «Ο διορισμός ενός και μόνο γιατρού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, από τους 58 που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας ότι θα τοποθετήσει στην Κρήτη (αριθμός ελάχιστος σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες), είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κόσμο της Ιεράπετρας που χρόνια τώρα αγωνίζεται και κρατά το Νοσοκομείο του ανοιχτό και λειτουργικό κόντρα στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.

Δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία ούτε αυτής της κυβέρνησης, που, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες, υποσχέθηκε προσλήψεις και αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων και τώρα προσπαθεί να καλύψει με δικαιολογίες και ψέματα την αθέτηση των υποσχέσεων της.

Όπως και να παρουσιαστούν τα μέτρα του 3ου και του 4ου Μνημονίου που συμφώνησαν με την ΕΕ και τους δανειστές στο ίδιο αποτέλεσμα οδηγούν: τη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών. Κανένα πια δεν ξεγελούν.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι τραγική –όπως άλλωστε και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας- οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικά υλικά, εξοπλισμό και συντήρηση καθιστούν τη λειτουργία του επισφαλή και την προσπάθεια γιατρών και προσωπικού εξαιρετικά δύσκολη.

Το τεράστιο πρόβλημα υπολειτουργίας της παθολογικής κλινικής όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται με το μόνο αποτελεσματικό τρόπο, δηλαδή, τη δημιουργία και κάλυψη των απαιτούμενων οργανικών θέσεων, αλλά χρησιμοποιείται σαν όπλο για τη συστηματική διάλυση του νοσοκομείου συνολικά.

Έτσι, σήμερα, έχουν φτάσει να υπολειτουργούν μια σειρά τμήματα και κλινικές, όπως η παιδιατρική, το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό, ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει γυναικολογική κλινική.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας θα απαντήσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο που κράτησε ανοιχτό το Νοσοκομείο μας μέχρι σήμερα.

Το δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι αναφαίρετο, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας.

Απαιτούμε:

Να προστεθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία της Παθολογικής και όλων των άλλων κλινικών.

Να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση