HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίναι πολύ αργά για να αγοράσετε ελληνικές μετοχές, λέει η JP Morgan

Είναι πολύ αργά για να αγοράσετε ελληνικές μετοχές, λέει η JP Morgan

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η ελληνική κεφαλαιαγορά, να έχει καταγράψει την μεγαλύτερη απόδοση μεταξύ των δυτικο-ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από την αρχή του έτος ωστόσο,σύμφωνα με την JP Morgan, όποιος δεν κατάφερε να λάβει θέση στην ανάκαμψη είναι πολύ αργά για να το κάνει από εδώ και πέρα.

Συγκεκριμένα, ο Emmanuel Cau της JP Morgan επισημαίνει ότι ενώ η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της για την ελάφρυνση του χρέους είναι πολύ κοντά, η οικονομική πραγματικότητα θα μετριάσει την ευφορία που έχει δημιουργηθεί και έχει οδηγήσει στην άνοδο του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 42% μέσα σε τρεις μήνες.

Φυσικά, η θέση αυτή της JP Morgan έρχεται σε αντίθεση με την Morgan Stanley, η οποία την περασμένη εβδομάδα συμβούλευε τους επενδυτές να ποντάρουν στις ελληνικές μετοχές ενώ το ίδιο συμβούλευαν τον περασμένο Μάρτιο τόσο η HSBC όσο και η Credit Suisse.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη στήριξη στις αγορές, εάν υπάρχει μια συμφωνία» αναφέρει ο αναλυτής της JP Morgan προσθέτοντας ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής έχει εξαντληθεί.

«Μπορεί η ελληνική αγορά να πάει υψηλότερα από εδώ; Ναι, γιατί βρισκόταν σε ύφεση, αλλά τα κέρδη θα είναι πιο λίγα στο εγγύς μέλλον» προσθέτει.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις ενώ στο Eurogroup την περασμένη Δευτέρα συζητήθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Ενώ η αισιοδοξία αυτή που έχει δημιουργηθεί έχει βοηθήσει τις ελληνικές μετοχές να ανακάμψουν από χαμηλότερα επίπεδά τους από το 1989 και τα ομόλογα να παρουσιάσουν καλύτερες αποδόσεις, οι προβλέψεις παραμένουν ολέθριες για την οικονομία της χώρας, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,7% φέτος, σχολιάζει το Bloomberg.

Πηγή: newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση