HomeΚΟΣΜΟΣΣοκαριστικές αποκαλύψεις στις ΗΠΑ: Σεξουαλικές επιθέσεις σε ιδιωτικά σχολεία, για δεκαετίες

Σοκαριστικές αποκαλύψεις στις ΗΠΑ: Σεξουαλικές επιθέσεις σε ιδιωτικά σχολεία, για δεκαετίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις της Boston Globe, για σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράττονταν επί δεκαετίες, σε δεκάδες ιδιωτικά σχολεία, στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι υπεύθυνοι άργησαν να λάβουν μέτρα για αυτά τα περιστατικά ή και αδιαφόρησαν ακόμη για αυτά, παρά τις καταγγελίες και τις προσφυγές στη δικαιοσύνη των περισσότερων από 200 φερόμενων ως θυμάτων.

Ηδη πολλά από αυτά τα περιστατικά, που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Αγγλία, είναι γνωστά στις δικαστικές αρχές, διευκρινίζεται στο άρθρο, όπου γίνεται λόγος για περισσότερες από 90 προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Ομως, μεγάλος αριθμός των υποθέσεων παραγράφηκε και δεν μπορούν πλέον να υπάρξουν προσφυγές παρά μόνο σε αστικά δικαστήρια.

Στο επίκεντρο βρίσκονται πάνω από 67 ιδιωτικά σχολεία, για σεξουαλικές επιθέσεις ή παρενόχληση από το 1991, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Spotlight, της ομάδας των ερευνητών της Boston Globe, που είχε αποκαλύψει και το σκάνδαλο των παιδεραστών ιερέων, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Κάποιες υποθέσεις χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, άλλες όμως εκτυλίχθηκαν αργότερα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Η Boston Globe αναφέρεται συγκεκριμένα στην υπόθεση ενός καθηγητή ο οποίος διέπραξε τα πρώτα του εγκλήματα το 1968 και εντούτοις συνέχισε να διδάσκει σε διάφορα σχολεία έως το 2003 και ταυτόχρονα να παρενοχλεί και να επιτίθεται σε εφήβους.

Το σχολείο St. George’s στο Μιντλτάουν, στο Ρόουντ Άιλαντ βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της αμερικανικής εφημερίδας. Το 2003 ένας προπονητής στο σχολείο κατηγορήθηκε από 11 μαθητές ότι επιδιδόταν σε άσεμνες κινήσεις έως κι ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά.

Η διεύθυνση τον απέλυσε, ωστόσο έκρινε, έπειτα από έρευνες που διεξήγαγε, ότι τα γεγονότα που καταγγέλθηκαν δεν συνιστούσαν σεξουαλική επίθεση και επέλεξε να μην ενημερώσει τις δικαστικές αρχές. Ο προπονητής επαναπροσλήφθηκε.

Όταν παραιτήθηκε με δική του βούληση το 2011 το St. George’s δεν ενημέρωσε για τα γεγονότα το νέο του εργοδότη, τη Σχολή Taft στο Κονέκτικατ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση