HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο, σήμερα, Κυριακή, που αποτέλεσε κορύφωση των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για Ασφαλιστικό και φορολογικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Από το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ συγκεντρώνονταν στην πλατεία Ελευθερίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Συνταξιούχων ΙΚΑ. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

20160508_110202

Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών Κωστή Χατζηγεωργίου, Χρήστου Χατζηγεωργίου και Στρατή Περγαλίδη που δολοφονήθηκαν το 1947.

20160508_111933

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ουαιώνα.

20160508_115519

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε !Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.

20160508_122730

Είναι το δικό μας όπλο!

20160508_123036

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση