HomeΚΡΗΤΗΔύο τα συλλαλητήρια στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό

Δύο τα συλλαλητήρια στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέλυσε και στο Ηράκλειο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι κινητοποιήσεις ωστόσο όλων των επαγγελματικών κλάδων, των ανέργων και των συνταξιούχων συνεχίζονται σήμερα Κυριακή, με δύο συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί στο Ηράκλειο.

Η μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προαναγγελθεί για τις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην οποία θα συμμετάσχουν τα σωματεία – μέλη του ΕΚΗ και πλήθος άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις, ενώ το δεύτερο έχει προγραμματιστεί από τη γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου, την ίδια ώρα, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Για σήμερα Κυριακή επίσης, έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων είναι προαιρετική. Οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς και συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που έχουν διοργανωθεί.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες της Κρήτης που ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Σε απεργιακή εγρήγορση παραμένουν και σε τοπικό επίπεδο όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με αφορμή το ασφαλιστικό, ενώ είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους τα επόμενα 24ωρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση