HomeΚΟΣΜΟΣΑμερικανός αναλυτής προειδοποιεί για οικονομική κρίση όμοια με του 2008

Αμερικανός αναλυτής προειδοποιεί για οικονομική κρίση όμοια με του 2008

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα ανάμεσα στους αναλυτές αλλά και τους επενδυτές των ΗΠΑ, ο Stanley Druckenmiller υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η παρούσα οικονομική περίοδος του θυμίζει την αντίστοιχη λίγο πριν το 2008 όταν και εμφανίστηκε η μεγάλη οικονομική κρίση στην Αμερική η οποία συμπαρέσυρε και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει τους κινδύνους για μια επανάληψη της κρίσης την ίδια στιγμή που προσπαθεί να την αποφύγει. «Η αγορά μοιάζει να εξαντλεί τον εαυτό της» υποστήριξε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικό forum που συμμετείχε στη Νέα Υόρκη.

Το συνέδριο Ira Sohn Investment Converence είναι ένα από τα πιο σημαντικά και προβεβλημένα του είδους για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται μεγάλοι επενδυτές αλλά και μάνατζερς ισχυρών hedge funds οι οποίοι συζητούν τις προβλέψεις τους για τις παγκόσμιες αγορές, τις μεσοπρόθεσμες αποδόσεις αλλά και τα μεγάλα «στοιχήματα» για άμεση απόδοση.

Μάλιστα σε μία αντίστοιχη συνάντηση είχε προβλεφθεί από τον David Einhorn η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που έδωσε ο Stalney Druckenmiller, η διατήρηση των επιτοκίων τόσο χαμηλά από την FED μοιάζει με μία «εφήμερη υψηλή δόση ζάχαρης» η οποία δυναμώνει για λίγο χρόνο τον οργανισμό αλλά πέφτει απότομα, αφήνοντάς τον αδύναμο και ανίσχυρο.

Πάντως δεν ήταν ο μόνος που τα έβαλε με τις κεντρικές τράπεζες οι οποίες στρέφονται προς τα χαμηλά επιτόκια ως έναν τρόπο για να ενισχύσουν τις οικονομίες των χωρών τους. Μάλιστα αρκετοί υποστήριξαν ότι τα αρνητικά επιτόκια που υπάρχουν σε ορισμένες χώρες όχι μόνο δεν βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη, αλλά αποτελούν και τον ορισμό του αποπληθωρισμού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση