HomeΣΠΟΡΡεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι χάρη σε αυτογκόλ του Φερνάντο και πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Ατλέτικο σε μία επανάληψη του τελικού του 2014!

H εικόνα του αγώνα

Οι σημαντικές απουσίες των Καρίμ Μπενζεμά και Κασεμίροανάγκασαν τον Ζινεντίν Ζιντάν να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, δίνοντας φανέλα βασικού στους Χεσέ και Ίσκο. Το μοναδικό θετικό μαντάτο για τον Γάλλο τεχνικό η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντοστο αρχικό σχήμα. Στον αντίποδα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είδε τονΓιάγια Τουρέ να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού και να τίθεται κανονικά στη διάθεσή του ως εσωτερικός μέσος στο πλευρό τουΦερναντίνιο. Βέβαια, η απώλεια του Νταβίντ Σίλβα ήταν, ούτως ή άλλως, καταλυτική για τους «πολίτες».

Η αναμέτρηση δεν άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 10ο λεπτό ο Βινσέντ Κομπανί αποχώρησε τραυματίας, με τονΕλιακίμ Μανγκαλά να περνάει στη θέση του. Η αποχώρηση του αρχηγού αποδιοργάνωσε την αμυντική γραμμή της αγγλικής ομάδας. Πάνω σ’ αυτή την… αναταραχή στηρίχτηκαν οι «μερένγκες», οι οποίοι και πίεσαν για το γκολ. Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς στο 20ό λεπτό. Ο Ντάνι Καρβαχάλ συνεργάστηκε άψογα με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Φερνάντο και να καταλήγει στα δίχτυα του Τζο Χαρτ.

Η Σίτι προσπάθησε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία, αλλά είχε την ατυχία να έχει σε κάκιστη ημέρα τόσο τον Κέβιν ντε Μπρόινε όσο και τονΤουρέ. Παρόλα αυτά, ο Βέλγος άσος είχε συμμετοχή στη σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, βγάζοντας εξαιρετική πάσα στον Φερναντίνιο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Κέιλορ Νάβας. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ, πέρα από το… αυτογκόλ είχε ένα -σωστά- ακυρωθέν γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 36′ και ένα μακρινό σουτ του Μπέιλ στο 43ο λεπτό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ζιντάν κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να αποκτήσουν το «πάνω χέρι» σε ό,τι αφορά στην πρόκριση. Όμως, σε δύο περιπτώσεις ο Χαρτ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ τωνΛούκα Μόντριτς (52′) και Ρονάλντο (59′), ενώ στο 63′ ο Μπέιλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ. Ο Πελεγκρίνι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Κελέτσι Ιχεανάτσο, κάνοντας μία τελευταία -απέλπιδα- προσπάθεια να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Όμως, πέρα από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 84ο λεπτό κι ένα δυνατό σουτ του Κουν Αγκουέρο στο 89′, οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Νάβας.

MVP

Ο Γκάρεθ Μπέιλ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας συμμετοχή στο γκολ (μέτρησε ως αυτογκόλ του Φερνάντο), αλλά και στη σημαντικότερη ευκαιρία της Ρεάλ, το δοκάρι στο 63′. Παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής που είχε καταλυτική συμβολή στην νίκη-πρόκριση των «μερένγκες» ήταν ο Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης άσος ήταν πανταχού παρών, κάλυψε το κενό του Κασεμίρο και έδωσε σημαντικές βοήθειες μεσοεπιθετικά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιάγια Τουρέ ήταν «σκιά» του καλού εαυτού του. Ο Ιβοριανός άσος αποτελεί βαρόμετρο για την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κόντρα στη Ρεάλ παρουσίασε μία τραγική εικόνα, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 61′. Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρούσε έπαιξε ρόλο, αλλά δεν μπορεί να σταθεί ως δικαιολογία για την κάκιστη απόδοσή του.

Σχόλιο

Η πρώτη αναμέτρηση μας είχε προϊδεάσει για το κλειστό παιχνίδι που επρόκειτο να παρακολουθήσουμε και στη ρεβάνς. Η Σίτι στάθηκε άτυχη, καθώς ο τραυματισμός του Βιντσέντ Κομπανί ανάγκασε τον Πελεκρίνι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, ενώ το γρήγορο γκολ της Ρεάλ έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πολιτών». Από την άλλη πλευρά, οι Μαδριλένοι, παρά τις σημαντικές απουσίες των Μπενζεμά και Κασεμίρο κατάφεραν να παρουσιάσουν καλό πρόσωπο, να διαχειριστούν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και να φθάσουν στην νίκη που χάρισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς (88′ Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο (67′ Χάμες), Χεσέ (55′ Βάθκεθ), Μπέιλ, Ρονάλντο.

Mάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10′ Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61′ Στέρλινγκ), Νάβας (69′ Ιχεανάτσο), Ντε Μπρόινε, Αγκουέρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση