HomeΣΠΟΡΗμιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Deja Vu του 2014 ο τελικός .

Ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ : Deja Vu του 2014 ο τελικός .

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 3-4/5 , διεξήχθησαν οι δεύτεροι αγώνες των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ , από τους οποίους θα προέκυπτε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Πρόκειται για τους αγώνες Μπάγερν –Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτυ. Στις δύο αναμετρήσεις , φαβορί ήταν οι ομάδες της Ισπανικής πρωτεύουσας και αυτό επιβεβαιώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Allianz Arena , η Ατλέτικο γνώρισε γλυκιά ήττα με 2-1 από την Μπάγερν και πήρε την  πρόκριση για τον τελικό. Για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα σκόραραν οι Τσάβι Αλόνσο στο 31ο λεπτό και Λεβαντόφσκι στο 74 ενώ το χρυσό γκολ για την Ατλέτικο πέτυχε ο Γκριεζμάν στο  54ο λεπτό .

Και οι 2 ομάδες έχασαν από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ,  η Μπάγερν με τον Μίλερ στο 34ο και η Ατλέτικο με τον Τόρες στο 84ο λεπτό . Η ομάδα του Σιμεόνε , με την συνήθη τακτική της , ήταν συμπαγής αμυντικά και χτύπησε καίρια στις αντεπιθέσεις παίρνοντας άλλη μια σπουδαία πρόκριση παρότι η Μπάγερν κυριάρχησε και έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες.

H Μπάγερν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όσο δηλαδή έχει στον πάγκο της τον Γκουαρντιόλα, σταματάει στα ημιτελικά, κάτι που συνιστά αποτυχία για μια τόσο σπουδαία ομάδα και δεδομένων των αναλογίων που την έφερναν ως φαβορί στο ζευγάρι με την Ατλέτικο.

Η Ατλέτικο από την πλευρά της, ζει για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια το παραμύθι της συμμετοχής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζει αυτήν την φορά ο Σέρχιο Ράμος να είναι καλύτερα μαρκαρισμένος στο 92:48.

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου , η Ρεάλ , κέρδισε 1-0 την Μάντσεστερ Σίτυ με αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20 και πήρε και αυτή το εισιτήριο για τον Τελικό . Οι Μερένχες που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μπενζεμά και με τον Ρονάλντο βασικό μεν , αλλά ανέτοιμο , ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι τους κλυδωνισμούς της Σίτυ από τον τραυματισμό του Κομπανί στο 10 , προηγήθηκαν 10 λεπτά αργότερα .

Στη συνέχεια η Σίτυ είχε μονάχα μια ευκαιρία να αντιπαραθέσει στις αρκετές που είχε η Ρεάλ , αυτή του Φερναντίνιο στο 44 , αλλά το 1-0 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο , η Ρεάλ είχε τον έλεγχο του αγώνα με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όπου η Σίτι είχε 2 σπουδαίες ευκαιρίες με Ντε Μπρόινε και Αγουέρο για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση , όμως αμφότεροι αστόχησαν .

Ούτε οι παίκτες της Ρεάλ μπόρεσαν να νικήσουν τον Χαρτ και έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος και η Βασίλισσα επέστρεψε στον τελικό.

Η Μάντσεστερ Σίτυ , έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση κόντρα  σε μια πιο ποιοτική και έμπειρη αντίπαλο και θα επικεντρωθεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ που θα κρίνουν το ευρωπαϊκό της μέλλον , ικανοποιημένη από την φετινή της πορεία.

Η αναγεννημένη με τον Ζιντάν , Ρεάλ Μαδρίτης , πάει στον Τελικό ως φαβορί λόγω ονόματος  , όμως το 11ο δεν θα ναι εύκολη υπόθεση κόντρα στην σκληροτράχηλη Ατλέτικο και θα πρέπει οι ΒΒC να αποδώσουν πάνω από το 100% για να υποτάξουν την ομάδα του Σιμεόνε.

Περιμένουμε έναν κλειστό τελικό όπου η Ατλέτικο θα είναι πίσω και θα προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις , ενώ η Ρεάλ με τους Μαρσέλο , Μπέιλ από αριστερά και Καρβαχάλ , Ρονάλντο από δεξιά να προσπαθεί να διασπάσει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση