HomeΚΡΗΤΗΗ έλλειψη κρεβατιών στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, έστειλε ασθενή εκτός…. Κρήτης

Η έλλειψη κρεβατιών στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, έστειλε ασθενή εκτός…. Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται στα νοσοκομεία της Κρήτης αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα  μέσα από ένα τραγικό γεγονός της μεταφοράς ασθενή από την ΜΕΘ του Βενιζελείου σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Λάρισας λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ στο νησί. Αυτό δείχνει την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία και κατά επέκταση αντίστοιχων κλινικών, κρεβατιών εξειδικευμένων τμημάτων.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός να παραμένουν 150 κρεβάτια ΜΕΘ  πανελλαδικά κλειστά. Ενδεικτικά στο νομό Ηρακλείου λειτουργούν στο Βενιζέλειο τα 7 από τα 11  και στο ΠΑΓΝΗ από τα 15 λειτουργούν τα 12,  λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια ώρα που υπάρχουν 25.000 κενά στα νοσοκομεία. Μόνο στο νομό Ηρακλείου στα 2 νοσοκομεία  λείπουν 1.200 εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή, ασθενείς παραμένουν  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (λόγω έλλειψης κρεβατιών και ΜΑΦ). Προγραμματισμένες σοβαρές επεμβάσεις (γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.λπ.) αναβάλλονται λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η πολιτική αυτή αποτελεί απαίτηση των καπιταλιστών και στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη και η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτει την εξασφάλιση φτηνής εργατικής δύναμης με την προώθηση μόνιμων μέτρων σε βάρος της Υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Σήμερα χρειάζεται οι υγειονομικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους  και όλον τον λαό να οργανώσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσια».

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας».

Η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ όπως επίσης επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιεί την απόφαση της να συμμετάσχει στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς με 48ωρη απεργία και καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 8 Μαΐου στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση