HomeΣΠΟΡΗ Τσέλσι έστεψε πρωταθλήτρια τη Λέστερ!

Η Τσέλσι έστεψε πρωταθλήτρια τη Λέστερ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι «μπλε» μετέτρεψαν το 0-2 της Τότεναμ σε 2-2 και χάρισαν τον τίτλο στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι * Η ταυτότητα της 36ης αγωνιστικής * Η «χρυσή» Βίβλος της Πρέμιερ Λιγκ

Είναι αλήθεια, είναι πραγματικότητα: Η Λέστερ πανηγυρίζει από τη Δευτέρα του Πάσχα  ένα από τα πιο «τρελά» πρωταθλήματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ευνοήθηκε από την απώλεια της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Τσέλσι (2-2 το τελικό σκορ) και για πρώτη φορά στα χρονικά κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ως εκ τούτου, το ματς περνά σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο από τη στιγμή που γράφτηκε στην ιστορία θα πρέπει να γίνει καταγραφή των γκολ και των καλύτερων φάσεων.

Το πρώτο ημίωρο ήταν νευρικό, ο Φάμπρεγας απείλησε στο 27ο λεπτό με σουτ, ενώ και οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μερικές αξιόλογες φάσεις, προτού ο Κέιν ανοίξει το σκορ στο 35’ προ κενής εστίας και συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να βρίσκει δίχτυα σε λονδρέζικα ντέρμπι.

Ο Σον μιμήθηκε τον Κέιν στο 44’ με ψύχραιμο πλασέ και αρκετοί πίστεψαν ότι η Τότεναμ θα πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έπειτα από 25 ανεπιτυχείς προσπάθειες (σ.σ. 8 ισοπαλίες, 17 ήττες).

Τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους φιλοξενούμενους, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν στο 58’ και ασυνεννοησία στην άμυνα, ο Κέιχιλ μείωσε, ενώ στο 74’ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Η Τότεναμ άντεξε μέχρι το 83ο λεπτό, τη στιγμή δηλαδή που ο Κόστα συνεργάστηκε με τον Αζάρ, εκείνος σκόραρε για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος από τις 3 Μαΐου 2015 και έβαλε… ταφόπλακα στις ελάχιστες ελπίδες των φιλοξενούμενων για την επίτευξη του δικού τους «θαύματος».

ΤΣΕΛΣΙ: Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μίκελ, Μάτιτς (78′ Όσκαρ), Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Πέδρο (46′ Αζάρ), Ντιέγκο Κόστα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ (90’+1 Σαντλί), Βερτόνγκεν, Ρόουζ (82′ Ντέιβις), Ντάιερ, Ντεμπελέ, Λαμέλα, Έρικσεν, Σον (65′ Μέισον), Κέιν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση