HomeΣΠΟΡLeicester City , όταν τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα!

Leicester City , όταν τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με την ισοπαλία της Τσέλσι , με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με 2-2 κόντρα στην Τότεναμ για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ , ολοκληρώθηκε και τυπικά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα των τελευταίων ετών.

Η Λέστερ είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας ! Μάλιστα είναι πρωταθλήτρια , δύο αγωνιστικές πριν το τέλος , έτσι θα έχει και δύο παιχνίδια για να το γιορτάσει . Ποια όμως ήταν τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό το τόσο αναπάντεχο γεγονός;

Αρχικά , άθελα της βοήθησε και η Εθνική μας , που με την κακή της απόδοση στα προκριματικά του Euro 2016 , οδήγησε στην απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι που πήρε αργότερα την θέση του Νάιτζελ Πίρσον στο τιμόνι της Λέστερ.

O Ρανιέρι, παρά την αποτυχία του στην Εθνική μας, έχτισε ένα αξιοσημείωτο σύνολο που άντεξε στον μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ και από διεκδικήτρια της παραμονής, έγινε πρωταγωνίστρια.

Επίσης , το γεγονός ότι βρέθηκε σε μια σεζόν όπου άμεσες διεκδικήτριες του τίτλου , ήταν από ένα σημείο και μετά , ήταν η Λέστερ και η Τότεναμ και όχι οι παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις.

Η Τσέλσι ήταν νοκ άουτ από νωρίς , Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ κινήθηκαν και φέτος στην μετριότητα και Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ απλά δεν άντεξαν το γεγονός ότι έχουν να αναμετρηθούν με Λέστερ και Τότεναμ και ήταν φαβορί και κατέρρευσαν .

Αυτό βέβαια δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία της Λέστερ, καθώς ήταν πολύ αξιοπρεπής στα παιχνίδια με αυτές τις ομάδες κερδίζοντας πολλά από αυτά και δεν εκμεταλλεύτηκαν απλά τις απώλειες τους σε άλλα παιχνίδια.

Κάτι που πιστώνεται τόσο στον Ρανιέρι όσο και στην διοίκηση της ομάδας , ήταν ότι η ομάδα είχε πολλές ποιοτικές μονάδες , που είχε την τύχη να είναι σχεδόν όλες σε μεγάλη φόρμα στην διάρκεια της σεζόν .

Ο Τζέιμι Βάρντι με το ρεκόρ των γκολ σε 11 συνεχόμενα παιχνίδια και 22 συνολικά ως τώρα , ο Μαχρέζ με γκολ και ασίστ που ήταν τόσο υπερπολύτιμα όσο και θεαματικά , οι Καντέ και Ντρινκγουότερ που ήταν πραγματικά σκυλιά στην μεσαία γραμμή , με εξαιρετική ανασταλτική δουλειά και τέλος οι κολώνες της άμυνες , Χουτ , Μόργκαν και Σμάιχελ που ήταν καταλυτικοί σε πολλά ματς που δέχτηκε πίεση η Λέστερ .

Η Λέστερ , με την απόδοση της μέσα στη χρονιά κέρδισε την συμπάθεια του φίλαθλου κόσμου , τόσο στο Νησί όσο και ανά την Ευρώπη . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι χθες στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ , εγώ προσωπικά ήθελα την νίκη-πρωτάθλημα της ομάδας του Ρανιέρι παρότι υποστηρίζω τους Κόκκινους Διαβόλους από το 1999 και ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα τους άφηνε πολύ πίσω στην μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό που πρέπει να διασφαλίσει η Λέστερ είναι το να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες από τον κορμό που της έδωσε τον τίτλο.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό γιατί με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι οικονομικά αυτάρκης και μάλιστα με δυνατότητα και μεγαλύτερο όνομα σαν ομάδα να προσελκύσει ακόμα καλύτερους παίκτες για να μην είναι μια ομάδα φωτοβολίδα αλλά μια ανερχόμενη δύναμη.

Ας χαρούμε τώρα όλοι αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα που δεν γίνεται κάθε μέρα και να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και αυτόν τον σπουδαίο προπονητή για αυτό που πέτυχαν και να ευχηθούμε να γίνονται συχνότερα παρόμοια γεγονότα, καθώς αυτά ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο .

Διαφήμιση
Διαφήμιση