HomeΚΡΗΤΗΕπίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου-Τέλος οι φωτιές στην ύπαιθρο

Επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου-Τέλος οι φωτιές στην ύπαιθρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού από σήμερα, ημέρα που ξεκινάει επίσημα η αντιπυρική περίοδος.

Για το λόγο αυτό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νησιού εφιστούν την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα από την έναρξη έως και τη λήξη της στις 31 Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων

δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.

Όσοι εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο την περίοδο αυτή και κυρίως κοντά σε δασικές εκτάσεις και σε βλάστηση με ξηρούς θάμνους και χόρτα, οφείλουν να προσέχουν ιδιαίτερα και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Όσοι διαθέτουν οικοπεδικούς χώρους, να προβούν στον καθαρισμό τους από τα χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από τα οποία μπορεί να ξεκινήσει πυρκαγιά.

Επίσης τη χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου έως και 30η Απριλίου που επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, όσοι εκτελούν εργασίες καθαρισμού αγρών ή κλαδεύσεις δέντρων, να αποφεύγουν την καύση τους όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως όταν φυσάει αέρας.

Αμέσως μετά την καύση τους, να σβήνουν με νερό τα υπολείμματα .

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρατηρήσει ύποπτο καπνό ή φλόγα στην ύπαιθρο, να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο (199).

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες με αυτές τις επισημάνσεις και οδηγίες ελπίζει στην ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων, ώστε να καταφέρει να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό την πρόκληση πυρκαγιών, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, μειώνουν τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και κοστίζουν στην εθνική οικονομία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση