HomeΚΟΣΜΟΣΝέα εκεχειρία μετά τα μεσάνυχτα στη Συρία

Νέα εκεχειρία μετά τα μεσάνυχτα στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα εκεχειρία θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές της Συρίας, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα Δαμασκού, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού.

Η εκεχειρία για την περιοχή της πόλης Γούτα και τη Δαμασκό, θα είναι διάρκειας 24 ωρών, ενώ για τις περιοχές της βόρειας Λαττάκειας θα είναι διάρκειας 72 ωρών, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Η νέα εκεχειρία στη Συρία απαγορεύει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αλλά και τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων οποιουδήποτε τύπου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι δε διαβλέπει κάποιο κίνδυνο στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

Εκτός της συμφωνίας εκεχειρίας το Χαλέπι

Ωστόσο, το Χαλέπι δεν περιλαμβάνει στην συμφωνία προσωρινής εκεχειρίας που καλύπτει περιοχές γύρω από τη Λαττάκεια και τη Δαμασκό, ανέφερε μια πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

«Το «καθεστώς ηρεμίας» δεν περιλαμβάνει το Χαλέπι», είπε η πηγή αυτή μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Επειδή στο Χαλέπι υπάρχουν τρομοκράτες που δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν την πόλη και τους κατοίκους της», εξήγησε.

«Υπάρχει τεράστιος αριθμός μαρτύρων στο Χαλέπι για αυτό η κατάσταση διαφέρει εκεί», συνέχισε η ίδια πηγή, αναφερόμενη στους δεκάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα αεροπορικά πλήγματα στις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί 123 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση