HomeΚΟΣΜΟΣΠροειδοποίηση για τσουνάμι μετά το χτύπημα 7 Ρίχτερ στο Βανουάτου

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά το χτύπημα 7 Ρίχτερ στο Βανουάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κέντρο παρατήρησης τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε πως ενδέχεται να υπάρξουν κύματα που θα φτάνουν το ένα έως τρία μέτρα πάνω από το κανονικό επίπεδο της παλίρροιας στην περιοχή του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Αυστραλίας.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7 βαθμών σημειώθηκε στο νησί Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), προκαλώντας προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι στην περιοχή.

Το κέντρο παρατήρησης τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε πως ενδέχεται να υπάρξουν κύματα που θα φτάνουν το ένα έως τρία μέτρα πάνω από το κανονικό επίπεδο της παλίρροιας στην περιοχή του Βανουάτου. Πολύ μικρότερα κύματα μπορεί να υπάρξουν σε περιοχές όπως τα νησιά Φίτζι και η Παπούα Νέα Γουινέα.

Δεν υπάρχει ωστόσο καμία ένδειξη για μεγάλο παλιρροϊκό κύμα στον ευρύτερο Ωκεανό, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι καθαρά τοπικός.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο του πλήγματος εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του Βανουάτου, και είναι υπόγειο, όχι υποθαλάσσιο. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 35 χιλιόμετρα.

Το Βανουάτου, ανατολικά της Αυστραλίας, είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές στον κόσμο και συχνά δονείται από σεισμός μεγέθους ακόμα και 7 Ρίχτερ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση