HomeΣΠΟΡΚαθοριστικό βήμα για τη σωτηρία ο Α.Ο.Χανιά

Καθοριστικό βήμα για τη σωτηρία ο Α.Ο.Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα Χανιά νίκησαν με 2-0 τον Πανελευσινιακό, αύξησαν τη μεταξύ τους διαφορά και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα

Έχει βρει τον τρόπο και βαδίζει προς την παραμονή με σταθερά βήματα. Ο λόγος για τον ΑΟΧ, ο οποίος όχι μόνο έμεινε αήττητος για έκτο σερί ματς το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά πήρε και ένα πολύτιμο τρίποντο.

Οι Χανιώτες γνώριζαν ότι ο αγώνας με τον Πανελευσινιακό είναι ζωτικής σημασίας για εκείνους, αντέδρασαν εξαιρετικά και με το 2-0 κατάφεραν να πάρουν μία πολύτιμη βαθμολογική ανάσα.

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τα Χανιά πήραν δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να δεχτούν γκολ και πλέον στα τέσσερα ματς που απομένουν, θα έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν την παραμονή τους, αν και το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο για εκείνους.

Όσο για τον Πανελευσινιακό, αυτή η ήττα μοιάζει σχεδόν καταδικαστική. Περιμένει τους τρεις βαθμούς από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά ακόμη κι έτσι θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του προκειμένου να κάνει την έκπληξη και να βάλει από κάτω είτε τον ΑΟΧ είτε τη Ζάκυνθο.

Αποφασιστικά μπήκε στο ματς ο ΑΟΧ γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η μεγάλη του ευκαιρία για να κάνει άλμα παραμονής και μόλις στο 13′ έγινε το 1-0 από τον Δεινόπαπα ύστερα από ωραίο συνδυασμό.

Οι Ελευσίνιοι φάνηκαν ψυχολογικά απροετοίμαστοι και δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν τα πατήματά τους. Τα Χανιά συνέχισαν να κυριαρχούν και να δημιουργούν προβλήματα κυρίως με τον Δεινόπαπα.

Λίγο πριν το 30′ αφυπνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι και άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ, αλλά χωρίς να έχουν ευκαιρίες. Οι παίκτες του Δημόπουλου έφτασαν σε δύο τελικές χωρίς να σκοράρουν, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα ήταν πως από φάουλ του Μασάδο στο 44′ ο Παγώνης έκανε το 2-0.

Τα στημένα του Πορτογάλου ήταν το μεγάλο όπλο των Χανίων και στη συνέχεια σε συνδυασμό με την κάκιστη αμυντική λειτουργία του Πανελευσινιακού, ο οποίος ψηλά είχε εμφανές πρόβλημα με τους αμυντικούς του να χάνουν τις μονομαχίες.

Το ματς δεν είχε φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο. Εξαίρεση αυτή του 57′ όταν ο Γκέσιος νικήθηκε από τον Μανιάτη. Ύστερα από 13 λεπτά ο ΑΟΧ άγγιξε και πάλι το γκολ με τον Δεινόπαπα να παίρνει την κεφαλιά και να αστοχεί.

Οι παίκτες του Πανελυσινιακού ήταν εμφανές πως δεν μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ωστόσο, έψαξαν το ένα γκολ που θα τους έδινε τη δυνατότητα σε περίπτωση ισοβαθμίας να έχουν πλεονέκτημα. Τελικά δεν ήρθε ούτε αυτό με τους «σταχυοφόρους» να χάνουν μία μεγάλη ευκαιρία στο 86′, όταν ο Ιωαννίδης απομάκρυνε σουτ του Πλαβούκου. Έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχελής (Πειραιά), βοηθοί του οι Λυμπερόπουλος (Αθηνών) και Πάγκαλος (Λασιθίου), ενώ τέταρτος ήταν ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

Κίτρινες: 79′ Τσολακίδης

ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Παλιάτσιος, Σάντερσον (85′ Καμινιώτης), Μασάδο, Χατζηλιάδης (62′ Νάκας), Δεινόπαπας, Γκέσιος.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Κωνσταντίδης, Ανδρίκος (40′ Βαλιτζό), Αρβανίτης, Τσίγκρος, Παληγεώργος (66′ Πούρνος), Κασνέτση, Κακαράς, Κυζιρίδης (46′ Βαϊσχάιμερ), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση