HomeΚΡΗΤΗΤο υπουργείο Εργασίας για την υπογραφή συμβάσεων σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου

Το υπουργείο Εργασίας για την υπογραφή συμβάσεων σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην Τριμερή Συμφιλιωτική Διαδικασία στο υπυργείο Εργασίας οι ξενοδοχόχοι του νομού Ηρακλείου όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του η ηγεσία του υπουργείου.

Μάλιστα, το υπουργείο αναφέρει ότι οι ξενοδόχοι συνεχίζουν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων συστήνωντάς τους να σταματήσουν αυτόν τον εκβιασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Για μια ακόμη φορά οι ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου αγνόησαν την  πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας για να συμμετάσχουν σε Τριμερή Συμφιλιωτική Διαδικασία, που ζήτησε  ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού, με πρόσχημα την απεργία των δικηγόρων, παρότι η παρουσία δικηγόρου δεν είναι υποχρεωτική από τον νόμο.

Οι ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου παρ’ όλες τις συστάσεις του Υπουργείου συνεχίζουν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, συστήνουν καταχρηστικά ενώσεις προσώπων και τους πιέζουν να υπογράψουν ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές πολύ χαμηλότερες από την τοπική κλαδική της περασμένης χρονιάς, με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει εργοδοτικό σωματείο.

Το Υπουργείο συστήνει στους ξενοδόχους του Ν. Ηρακλείου να μην συνεχίσουν την τακτική αυτή, να περιμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνουν στις 9 Μαΐου και να σεβαστούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο μέσω του ΣΕΠΕ και της Τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού θα ελέγχουν μεθοδικά και συστηματικά την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και θα επιβάλλουν τις νόμιμες κυρώσεις σε όποιους την παραβιάζουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση