HomeΥΓΕΙΑΠαράσταση διαμαρτυρίας για τα… αποθεματικά του ΠΑΓΝΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα… αποθεματικά του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήεμρα οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στον Εσταυρωμένο αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τα αποθεματικά των νοσοκομείων  να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. ανέφερε ότι το έγγραφο αφορά κατά αποκλειστικότητα στο χώρο της Υγείας, τους κλειστούς λογαριασμούς με τα αδιάθετα χρήματα της Υ.ΠΕ. Στα πλαίσια αυτά ένα ποσό της 7ης Υ.ΠΕ. όντως μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης εκφράσαμε τη θέση του Σωματείου μας ότι ήδη ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι ανεπαρκής σχετικά με τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου. Δηλώσαμε ότι η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, όπως και συνολικά των νοσοκομείων, εντάσσεται στον στόχο στα νοσοκομεία να δίνεται  ένας πενιχρός προϋπολογισμός και οι υπόλοιπες ανάγκες του να καλύπτονται από την λειτουργία του σαν αυτόνομη οικονομική μονάδα που θα αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως πελάτες.

Να υπενθυμίσουμε πως ο νέος προϋπολογισμός του ΠΑΓΝΗ για το 2016 (39.450.000 €) δεν επαρκεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Να τονίσουμε ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου ανέρχονται στα 53,7 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη μέχρι τέλος του Απρίλη για φαρμακευτική δαπάνη έχει απορροφηθεί το 40%. Ταυτόχρονα, για τους ανασφάλιστους το ποσό των 100.00.000 ευρώ που έχει δοθεί για όλα τα νοσοκομεία της δεν επαρκεί.

Τονίσαμε ότι ανεξάρτητα αν η απόφαση αυτή αφορά τα νοσοκομεία ή την Υ.ΠΕ., αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση όποτε θέλει να εκβιάσει τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τα νέα μέτρα επαναφέρει το νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβρη του 2015 που αφορά την τοποθέτηση των αποθεματικών όλων των δημόσιων φορέων.

Η διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στις επόμενες σημαντικές πρωτοβουλίες προετοιμασίας της 48 απεργίας και την Πρωτομαγιάτικης απεργίας  που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 8/5.

  • Να προκηρύξει δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 5 Μάη 2016 από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί. Ταυτόχρονα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 8 το πρωί με θέματα:  την όξυνση των προβλημάτων  εργαζομένων και ασθενών.
  • Την Παρασκευή 6/5 και ώρα 14:30 στο αμφιθέατρο. Αφιέρωμα τιμής και αγώνα στην Εργατική Πρωτομαγιά. Με έκθεση φωτογραφίας, προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού και ομιλίας.
  • Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μαΐου.

Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:

«Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία»

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση