HomeΚΟΣΜΟΣΙσαραηλινοί πυροβολούν μητέρα και γιο σε φυλάκιο στη Ραμάλα

Ισαραηλινοί πυροβολούν μητέρα και γιο σε φυλάκιο στη Ραμάλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν μια Παλαιστίνια γυναίκα και το παιδί της με την κατηγορία ότι η γυναίκα κρατούσε ένα μαχαίρι στο χέρι της. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε στρατόπεδο στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Ο Ισραηλινός αστυνομικός Luba al-Samri είπε ότι οι δύο ύποπτοι, ένας νεαρός άνδρας και μια νεαρή γυναίκα, πλησίασαν απειλητικά μέσα στο στρατόπεδο συνοριοφύλακες. Η γυναίκα κρατούσε μαχαίρι. Σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό οι φύλακες διέταξαν τους υπόπτους να σταματήσουν και αμέσως μετά άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει πως οι αξιωματικοί πυροβόλησαν περισσότερες από 15 φορές το σώμα της γυναίκας μέχρι να βεβαιωθούν ότι είναι νεκρή. Μάρτυρες λένε ότι ένα αγόρι πλησίασε τη γυναίκα αφού είχε πέσει νεκρή. Την ίδια τύχη είχε δευτερόλεπτα αργότερα και το παιδί.

Η εικόνα με τα δύο πτώματα στο φυλάκιο είναι συγκλονιστική. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι το παιδί πέθανε μετά τη μάνα.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αρνήθηκαν στη γυναίκα να έχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες καθώς το παιδί αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Η άτυχη γυναίκα είναι 24 ετών και λεγόταν Maram Salih Hassan Abu Ismail.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση