HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Στο στόχαστρο του Ερντογάν τώρα και 5.000 καθηγητές

Τουρκία: Στο στόχαστρο του Ερντογάν τώρα και 5.000 καθηγητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει κατά ξένων δημοσιογράφων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία ή οδηγούνται στο κρατητήριο, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγει νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τους καθηγητές.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet έρευνα διεξάγεται για περίπου 5.000 καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ ανάμεσα στα μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης του Κόμματος Εργαζομένων του Κουρδιστάν και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι 4.900 καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία τον περασμένο Δεκέμβριο, κλήθηκαν να καταθέσουν.

«Οι καθηγητές που προσφέρουν μόρφωση υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην περιοχή, αποδυναμώνονται εξαιτίας αυτών των ερευνών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ένωσης εκπαιδευτικών, προσθέτοντας πως η ποιότητα στην εκπαίδευση έχει μειωθεί ως αποτέλεσμα των «κωμικοτραγικών ερευνών».

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας συμπλήρωσε πως στο Ντιγιάρμπακιρ υπάρχουν 9.950 μέλη της ένωσης εκπαιδευτικών, και η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις δράσεις που επιτρέπονται από την ένωση, οι οποίες προστατεύονται από τη συμφωνία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, (ΔΟΕ).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση