HomeΚΟΣΜΟΣΣυναγερμός στη Στοκχόλμη -Φόβοι για χτύπημα τζιχαντιστών

Συναγερμός στη Στοκχόλμη -Φόβοι για χτύπημα τζιχαντιστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Σουηδία. Όπως αναφέρει το Russia Today τις τελευταίες ώρες πληροφορίες λένε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μπει στη χώρα και ετοιμάζουν χτύπημα εναντίον των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες άλλων χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Simon Bynert μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα 7 με 8 άτομα, μαχητές του ISIS έχουν φτάσει στη χώρα από το Ιράκ και καταστρώνουν σχέδιο επίθεσης.

Επιπλέον μια έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT) και δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου τουλάχιστον 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Τον Μάρτιο η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 – 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια «εντελώς νέα πρόκληση».

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία στο Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας.

«Άνθρωποι που είναι κοντά στην Μουσουλμανική Αδερφότητα -ένα ισλαμικό κόμμα- προσελκύουν κόσμο από το Πράσινο Κόμμα», λέει ο Lars Nicander από το Σουηδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση