HomeΚΡΗΤΗΣε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ… με φόντο το ασφαλιστικό

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ… με φόντο το ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των εργαζομένων καλεί όλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις:

“Συνάδελφοι είμαστε στη τελική ευθεία για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού –φορολογικού. Το δίλημμα που μπαίνει είναι καθαρό: •Θα αποδεχτούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, να φυτοζωούν οι γέροντες με συντάξεις πείνας, οι νεότερες γενιές να μην ελπίζουν καν ότι θα πάρουν σύνταξη και οι σημερινές να παίρνουν ένα επίδομα για τα γεράματα μετά από 40 χρόνια δουλειάς, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «μπουκώνει» με νέες απαλλαγές και προνόμια το κεφάλαιο;

•Θα αποδεχτούν τη γενίκευση των πληρωμών στην Υγεία και στα φάρμακα, το πετσόκομμα των ήδη πενιχρών παροχών από τα Ταμεία, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης; Θα επιτρέψουν το φαγοπότι που στήνουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο καθένας, τις μέρες αυτές της εντατικής προετοιμασίας για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας.

Ο χρόνος που μεσολάβησε από την τελευταία πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δεν ήταν «νεκρός» χρόνος. Πραγματοποιήθηκαν – συζητήσεις – εξορμήσεις ενημέρωσης και διαφώτισης των εργαζομένων με εργαζομένους των κλινικών, των εργαστηρίων, της διοίκησης, της τεχνικής υπηρεσίας όπου αναδείχτηκαν σοβαρά οξυμμένα προβλήματα και έγιναν παρεμβάσεις για τους εργαζομένους στον εργολάβο. Καθημερινά φαινόμενα όπως η εντατικοποίηση, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, οι συγχωνεύσεις κλινικών, το κλείσιμο των κρεβατιών στο χειρουργείο, η εμπορευματοποίηση κλπ. αυξάνονται με γεωγραφική πρόοδο.

Πάρθηκαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες (συνελεύσεις, υπομνήματα, συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας, απεργία) κάνοντας προσπάθεια την ευθύνη για την οργάνωση και την εξέλιξη του αγώνα να την πάρουν πάνω τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Σε όλη αυτήν τη δραστηριότητα, η αναγκαιότητα να οργανωθεί καλά και να πετύχει η 48ωρη γενική απεργία, συζητιόταν διεξοδικά, προετοιμάζονταν δυνάμεις. Την Πέμπτη η κυβέρνηση απαίτησε να δοθούν για άλλη μια φορά τα αποθεματικά των νοσοκομείων. Όπως έκανε και πέρυσι. Σε αυτές τις συνθήκες κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί.

Η διοίκηση του Σωματείου καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στις επόμενες σημαντικές πρωτοβουλίες προετοιμασίας της 48 απεργίας και την Πρωτομαγιάτικης απεργίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 8/5. •Την Τετάρτη 27/4 παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ για την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών. •Να καλέσει το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει να αρνηθεί την μεταφορά των όποιων αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος. •Να προκηρύξει δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 5 Μάη 2016 από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί. Ταυτόχρονα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 8 το πρωί με θέματα: την όξυνση των προβλημάτων εργαζομένων και ασθενών. •Την Παρασκευή 6/5 και ώρα 3 στο αμφιθέατρο. Αφιέρωμα τιμής και αγώνα στην Εργατική Πρωτομαγιά. Με έκθεση φωτογραφίας, προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού και ομιλίας. •Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μαΐου. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία». Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση