HomeΚΟΣΜΟΣPanama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της Mossack Fonseca

Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της Mossack Fonseca

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα έρευνα σε ένα από τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά Mossack Fonseca, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers προχώρησαν χθες οι αρχές του Παναμά, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε έπειτα από «νέες πληροφορίες» που έλαβαν οι αρχές «σχετικά με την πιθανή παρουσία στο κτίριο εγγραφών που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας Mossack Fonseca».

Πρόσθεσε πως η έρευνα αποσκοπεί επιπρόσθετα στην αναζήτηση πληροφοριών για τις «εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατονομάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για πιθανή διάπραξη αδικημάτων».

Όπως διασαφήνισε, κατά την έρευνα «εντοπίσαμε μεγάλη ποσότητα εγγράφων, τα οποία θεωρείται πως ανήκουν στην εταιρεία», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η δικηγορική εταιρεία αρχειοθετεί την πλειοψηφία των εγγράφων της σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερους από 100 διακομιστές.

Από την πλευρά της, η δικηγορική εταιρεία τόνισε σε ανακοίνωση «την προθυμία της να συνεργαστεί στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη» διαβεβαιώνοντας πως τα έγγραφα που βρίσκονται στα γραφεία της περιέχουν «πληροφορίες» οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση