HomeΚΡΗΤΗΑντιδρούν οι εκπαιδευτικοί Ρεθύμνου για τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί Ρεθύμνου για τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου αντέδρασαν οι εκπαιδευτικοί του νομού ως προς τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική για την εμμονή του στην μη απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών, το οποίο δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους. Καταγγέλλει τον Υπουργό για την μη απόσυρση του σχεδίου νόμου όσον αφορά τα Νηπιαγωγεία το οποίο οδηγεί στην συρρίκνωση του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς σε όλη την Εκπαίδευση
  • Κατάργηση του Ν.3848/2010
  • Απόσυρση των προτάσεων του υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών
  • Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για το ελάχιστο αριθμό μαθητών στα Νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν Νηπιαγωγεία.
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15 και αντίστοιχα 1:20 στα Δημοτικά
  • Κατάργηση του Νόμου για Τμήματα Ένταξης

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Ο αγώνας δεν μένει εδώ, συνεχίζεται μέχρι να αποσυρθούν τα Σχέδια Νόμου-Εκτρώματα που οδηγούν τους συνάδελφους μας στην ανεργία και στο κλείσιμο των δημόσιων σχολείων.

EKPAIDEYTIKOI RETHYMNO1 EKPAIDEYTIKOI RETHYMNO2 EKPAIDEYTIKOI RETHYMNO3

Διαφήμιση
Διαφήμιση