HomeΚΟΣΜΟΣΑνησυχία για την εκεχειρία στη Συρία -Ως τη M. Τετάρτη οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Ανησυχία για την εκεχειρία στη Συρία -Ως τη M. Τετάρτη οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το μέλλον της εκεχειρίας στη Συρία ανησυχεί η διεθνής κοινότητα, την ώρα που οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη είναι πιθανό να συνεχιστούν έως τη Μ. Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

«Ανησυχώ πολύ για την κατάπαυση των εχθροπραξιών ή οποία καταρρέει, και διερωτώμαι εάν είναι βιώσιμη», παραδέχθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Εάν η κατάπαυση καταρρεύσει θα κάνουμε και πάλι ό,τι είναι δυνατό για να την επαναφέρουμε σε ισχύ», πρόσθεσε, κατηγορώντας τη Μόσχα και την Τεχεράνη ότι στηρίζουν το φονικό καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την ίδια στιγμή, από τη Γενεύη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, εκτίμησε πως «η κατάπαυση των εχθροπραξιών εξακολουθεί να ισχύει, αλλά βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο εάν δεν δράσουμε γρήγορα».

«Χρειαζόμαστε αναμφίβολα μια έκτακτη υπουργική διάσκεψη της ΔΟΣΣ (Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας η οποία αποτελείται από 17 χώρες και την οποία προεδρεύουν από κοινού η Ρωσία και οι ΗΠΑ), λόγω του επιπέδου του ενδεχόμενου κινδύνου», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας πολύ ανησυχητικές τις νέες αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι, την Παρασκευή, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 25 αμάχων σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβεβαίωσε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από την αεροπορικές δυνάμεις του καθεστώτος, το οποίο πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, παρά την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ από την 27η Φεβρουαρίου και η οποία συνάφθηκε υπό την ώθηση της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση