HomeΚΟΣΜΟΣΚραυγή αγωνίας Σύρων γιατρών προς τον Κάμερον για βοήθεια

Κραυγή αγωνίας Σύρων γιατρών προς τον Κάμερον για βοήθεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συζητήσεις στη Γενεύη για την επίλυση της κρίσης στη Συρία συνεχίζονται με διακυμάνσεις, έντονες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες μεταξύ όσων συμμετέχουν, καθώς προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ των συμφερόντων τους και της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η πραγματικότητα στις πόλεις της Συρίας παραμένει δραματική για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ στερούνται ακόμη και βασικά είδη για την επιβίωσή τους.

Ομάδα γιατρών από τη Συρία έστειλαν επιστολή αγωνίας στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια, με την αποστολή ανθρωπιστικής αποστολής μέσω αέρος, καθώς χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα, σε τουλάχιστον 18 περιοχές της χώρας, οι οποίες εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες από δυνάμεις τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, αλλά και των τζιχαντιστών.

Η τελευταία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δεν κατάφερε να φτάσει στα σημεία όπου χρειάζονταν βοήθεια οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεραστίων διαστάσεων κρίση. Οι γιατροί ζητούν από τον Κάμερον να οργανώσει άμεσα μία μεγάλη επιχείρηση της βρετανικής αεροπορίας (RAF), προκειμένου να πετάξουν τρόφιμα και φάρμακα στις περιοχές που είναι αποκλεισμένες.

«Η βοήθεια από τον αέρα δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι η μοναδική ελπίδα αυτή τη στιγμή, για χιλιάδες ανθρώπους», σημειώνεται στην επιστολή των Σύρων γιατρών προς τον Ντέιβιντ Κάμερον.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση