HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Σκληρή λογοκρισία «τύπου Κίνας» στο Ίντερνετ προτείνει ανώτατος αξιωματούχος

Ρωσία: Σκληρή λογοκρισία «τύπου Κίνας» στο Ίντερνετ προτείνει ανώτατος αξιωματούχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο επικεφαλής της αντίστοιχης με το αμερικανικό FBI ρωσικής υπηρεσίας για την εσωτερική ασφάλεια πρότεινε τη Δευτέρα σκληρά μέτρα λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, προκειμένου η Μόσχα να πολεμήσει την «καταστροφική αμερικανική επιρροή» στους Ρώσους.

Κάλεσε ακόμη να γίνει παράνομη πράξη η έκφραση κριτικής για την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε να παίζουμε την ψευτοδημοκρατία, ακολουθώντας ψευτοφιλελεύθερες αρχές», ανέφερε ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις σημαντικότερες υποθέσεις εσωτερικού εγκλήματος, σε άρθρο του στην εφημερίδα Kommersant Vlast.

Έκανε ακόμη έκκληση να επιβληθεί στη Ρωσία μια «ισχυρή εθνική ιδεολογία» και καταδίκασε την «πλαστογράφηση πληροφοριών για ιστορικά γεγονόνα».

Η Ρωσία, σύμφωνα με τον κ. Μπαστρίκιν, αντιμετωπίζει έναν «υβριδικό πόλεμο από πλευράς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», ο οποίος έχει περάσει στη φάση της «ανοικτής αντιπαράθεσης».

Χαιρέτισε τέλος την πλήρη απαγόρευση που έχει επιβάλει η Κίνα σε ιστοτόπους ξένων ειδησεογραφικών μέσων για την προστασία «του εθνικού χώρου πληροφοριών» και κάλεσε τη χώρα του «να αξιοποιήσει, σε λογικά επίπεδα», τη σχετική κινεζική εμπειρία.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση