HomeΣΠΟΡΑπολογισμός της κανονικής διάρκειας της Superleague.

Απολογισμός της κανονικής διάρκειας της Superleague.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το Σαββατοκύριακο , που μας πέρασε , τελείωσε , η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ , με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή , τον Πανθρακικό και την Καλλονή να υποβιβάζονται και τις ΑΕΚ , ΠΑΟ , ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα ( ή Πανιώνιο ) να διεκδικούν τις ευρωπαϊκές θέσεις μέσω του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ . Για να δούμε για κάθε μια ομάδα την πορεία της φέτος και ποιοι ξεχώρισαν.

  • 1)Ολυμπιακός (28 νίκες-1 ισοπαλία- 1 ήττα ), 85 βαθμοί.
    Οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα της ιστορίας τους , καθώς ήταν ουσιαστικά πρωταθλητές από τον Φεβρουάριο και απλά διεκδικήσαν ένα αήττητο πρωτάθλημα , κάτι που δεν πέτυχαν λόγω της ήττας από την ΑΕΚ.

MVP- Πρώτος Σκόρερ : Κώστας Φορτούνης (18 γκολ) , πρώτος σκόρερ τόσο του Ολυμπιακού , όσο και του πρωταθλήματος με πολύ καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

  • 2) ΑΕΚ (17 νίκες -6 ισοπαλίες -7 ήττες ), 57 βαθμοί.
    Ο Δικέφαλος , επέστρεψε εκεί που ανήκει , στην Α Εθνική και σε μια χρονιά προσαρμογής , ήταν με ευκολία στις ψηλές θέσεις και όπως έδειξε και στα ντέρμπι ( με εξαίρεση αυτό του Καραϊσκάκη) , έχει επιστρέψει για τα καλά και θα είναι ξανά υπολογίσιμη δύναμη τα επόμενα χρόνια.
    Πρώτοι Σκόρερ : Βάργκας- Αραβίδης ( 9 γκολ)
    ΜVP : Ρόναλντ Βάργκας : Ο Βενεζουελάνος ήταν παίκτης κλειδί για την Ένωση καθώς με τα γκολ που πέτυχε , ιδιαίτερα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ , ΟΣΦΠ  , ΠΑΟ , στο ΟΑΚΑ , έδωσε σπουδαίες νίκες και ψυχολογία στην ομάδα του.

 

  • 3) Παναθηναϊκός (18 νίκες- 4 ισοπαλίες -8 ήττες ) , 55 βαθμοί.
    Η χρονιά τα είχε όλα για τους Πράσινους. Προσδοκία για κάτι καλό λόγω των καλοκαιρινών μεταγραφών , διπλό ευρωπαϊκό αποκλεισμό , αλλαγή προπονητή ,πολλές μεταγραφές τον χειμώνα και τελικά μια από τα ίδια και διεκδίκηση εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των προκριματικών.
    Πρώτος Σκόρερ : Μάρκους Μπεργκ ( 15 γκολ)
    MVP :  Ζέκα : Μπορεί ο Μπεργκ , να πυροβολούσε κατά ριπάς και φέτος όταν βρισκόταν σε αγωνιστικό ρυθμό , όμως ο παίκτης-βαρόμετρο για τον ΠΑΟ είναι ο αρχηγός του . Με τον Ζέκα σε καλή μέρα , η ομάδα έβρισκε και καλές αμυντικές προσαρμογές και δημιουργία καθώς ο Πορτογάλος επωμιζόταν και αυτόν τον ρόλο.

 

  • 4) ΠΑΟΚ (13 νίκες-9 ισοπαλίες-8 ήττες) 45 βαθμοί.
    Ο Δικέφαλος του Βορρά , ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά με προσδοκίες όμως το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο του αναμενομένου , λόγω της αστάθειας που υπήρχε στην ομάδα που επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι ο Τούντορ ήταν για καιρό υπό αμφισβήτηση πριν τελικά απολυθεί .
    Πρώτος Σκόρερ : Στέφανος Αθανασιάδης : 11 γκολ
    MVP : Ρόμπερτ Μακ : Ο Σλοβάκος , κράτησε την ομάδα πολλές φορές μόνος του όρθια , είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας και ήταν ουσιαστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

  • 5) Πανιώνιος (12 νίκες -8 ισοπαλίες- 10 ήττες ) , 44 βαθμοί.
    Η ομάδα του Ουζουνίδη , με τον ελληνικό νεανικό της κορμό , γοήτευσε ανά την χρονιά το φίλαθλο κοινό και πέτυχε ένα από τα καλύτερα πλασαρίσματα των τελευταίων χρόνων. Μένει να δούμε αν πάρει άδεια συμμετοχής στα πλέι οφ κάτι που πραγματικά αξίζει.
    MVP-Πρώτος Σκόρερ : Τάσος Μπακασέτας (11 γκολ)
    Ο νεαρός μεσοεπιθετικός , ήταν εντυπωσιακός φέτος , και πέτυχε γκολ που έδωσαν σπουδαίες νίκες στην ομάδα του και χτυπάει έτσι και την πόρτα της Εθνικής και μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.

 

  • 6) ΠΑΣ Γιάννινα (12 νίκες-6 ισοπαλίες-12 ήττες ) , 42 βαθμοί.
    Οι Γιαννιώτες , συνεχίζουν τις πολύ καλές τους πορείες στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια και πλέον και με τον αέρα της αδειοδότησης , περιμένουν αν ο Πανιώνιος πάθει αυτό που ταλάνιζε αυτούς τα προηγούμενα χρόνια και διεκδικήσουν έτσι ευρωπαϊκό εισιτήριο.
    MVP-Πρώτος Σκόρερ : Μιχάλης Μανιάς ( 10 γκολ)
    Πολύ καλή χρονιά από τον Έλληνα επιθετικό , με γκολ , ιδιαίτερα στους Ζωσιμάδες που έφεραν σε τόσο υψηλή βαθμολογική θέση τον ΠΑΣ.

 

  • 7) Ατρόμητος (12 νίκες-6 ισοπαλίες-12 ήττες ) , 42 βαθμοί.
    Ο Ατρόμητος , έμεινε εκτός πλέι οφ , κάτι που σε προηγούμενες χρονιές θα θεωρούνταν αποτυχία , αλλά η έβδομη θέση μάλλον γλυκιά γεύση αφήνει σε μια χρονιά που κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό και γλίτωσε τα χειρότερα με την έλευση του Δέλλα στην τεχνική ηγεσία.
    Πρώτος Σκόρερ : Άντονι Λε Ταλέκ ( 7 γκολ)
    MVP : … Τραϊανός Δέλλας : Σε αυτήν την περίπτωση , πραγματικά ο προπονητής κλέβει την παράσταση , καθώς μετέτρεψε σε αξιοπρεπή μια χρονιά που έτεινε προς καταστροφή.

 

  • 8) Αστέρας Τρίπολης (11 νίκες -8 ισοπαλίες -11 ήττες ) , 41 βαθμοί.
    Μάλλον μέτρια χρονιά για τον Αστέρα , που δεν κατάφερε να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο , επηρεασμένος μάλλον και από την αποχώρηση Βεργέτη , αλλά το ότι θεωρείται αποτυχία η 8η θέση μάλλον πρέπει να τιμάει τον Αστέρα που έχει την δυνατότητα να επανέλθει από του χρόνου.
    MVP -Πρώτος Σκόρερ : Απόστολος Γιάννου ( 13 γκολ).
    Ο Έλληνας στράικερ εντυπωσίασε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με την φανέλα του Αστέρα , δίνοντας του βαθμούς όσο έπαιζε εκεί αλλά και γέμισε τα ταμεία του με την μεταγραφή του στην κινέζικη Κουανκτσόου.

 

  • 9) Πλατανιάς ( 10 νίκες – 9 ισοπαλίες-11 ήττες ) , 39 βαθμοί.
    Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου , ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος καθώς , εξασφάλισε άνετα την παραμονή της ,διεκδίκησε είσοδο στα πλέι οφ και απέδωσε και ωραίο ποδόσφαιρο.
    Πρώτος Σκόρερ : Ανγκούλο ( 8 γκολ)
    MVP : Ιγκόρ Μιλούνοβιτς : Ο Σέρβος επιθετικός με 6 γκολ , 3 ασίστ και γενικότερα καταλυτική παρουσία , στην πολύ καλή φετινή πορεία του Πλατανιά , εφόσον παραμείνει και πλαισιωθεί και με άλλους ποιοτικούς παίκτες μπορούν να πάνε την ομάδα ακόμα πιο ψηλά.

 

  • 10) Λεβαδειακός (9 νίκες -10 ισοπαλίες -11 ήττες ) , 37 βαθμοί.
    Ο Λεβαδειακός παρότι , έμεινε από το παράθυρο στην Σούπερ Λιγκ , κατάφερε και έφτιαξε γρήγορα ένα ανταγωνιστικό ρόστερ , που του επέτρεψε να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή του.
    MVP -Πρώτος Σκόρερ : Βαγγέλης Μάντζιος ( 11 γκολ)
    Με διαφορά , ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας του , χάρισε πολλούς βαθμούς με τα γκολ του και της επέτρεψε να είναι και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια.

 

  • 11) Παναιτωλικός (9 νίκες – 8 ισοπαλίες -13 ήττες ) , 35 βαθμοί.
    Οι Αγρινιώτες , ξεκίνησαν πολύ άσχημα το πρωτάθλημα , με προβλήματα στην άμυνα και πολύ βαριές ήττες αλλά η αλλαγή προπονητή ( Μαντζουράκης αντί Πόντες) βοήθησε την ομάδα να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
    Πρώτος Σκόρερ : Μάρκο Μαρκόβσκι ( 8 γκολ)
    MVP: Λούκας Βιγιαφάνες – Αμίρ Ουάρντα : Ο Αργεντίνος ήταν ο σούπερ σταρ της ομάδας με εμφανίσεις που του εξασφάλισαν μεταγραφή στον Παναθηναϊκό , ενώ ο Ουάρντα πήρε την σκυτάλη από τον Γενάρη και μετά και ήταν ο ηγέτης της ομάδας.

 

  • 12) Ηρακλής ( 8 νίκες -11 ισοπαλίες -11 ήττες ) , 35 βαθμοί.
    Ο Γηραιός επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια και παρά την αστάθεια που έδειξε στην διάρκεια της χρονιάς , έδειξε και δείγματα ομάδας που με κάποιες ποιοτικές προσθήκες έχει δυνατότητες για σπουδαία πράγματα .
    MVP -Πρώτος Σκόρερ : Απόστολος Βέλλιος ( 11 γκολ)
    Ο Έλληνας επιθετικός , είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας , κέρδισε αγώνες μόνος του και πρέπει να πλαισιωθεί με παίκτες αναλόγου βεληνεκούς αν η ομάδα έχει βλέψεις για κάτι καλύτερο.

 

  • 13) Skoda Ξάνθη ( 6 νίκες -15 ισοπαλίες -9 ήττες) , 33 βαθμοί.
    Κακή και αδιάφορη χρονιά για τους Ακρίτες , δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο με υποβιβασμό , δεν διεκδίκησαν ευρωπαϊκό εισιτήριο και συμβιβάστηκαν με την 13η θέση.
    MVP -Πρώτος Σκόρερ : Ντάνι Νιέτο ( 6 γκολ):  Ο Ισπανός επιθετικός που είχε και 5 ασίστ , ήταν όαση σε μια πολύ κακή ποιοτικά φέτος ομάδα.

 

  • 14) Βέροια ( 5 νίκες-12 ισοπαλίες – 13 ήττες) , 27 βαθμοί.
    Η Βασίλισσα του Βορρά , παρά το σχετικά ποιοτικό ρόστερ που διέθετε , με παίκτες όπως οι Μαγέφσκι και Αμπντούν , επηρεάστηκε από την διοικητική αστάθεια λόγω της φυγής ουσιαστικά του Καρυπίδη για τον Άρη και μάλλον ευχαριστημένη πρέπει να είναι που έμεινε στην κατηγορία.
    Πρώτος Σκόρερ : Θωμάς Ναζλίδης ( 5 γκολ)
    MVP : Ραντόσλαβ Μαγέφσκι : Ο Πολωνός εξτρέμ κόσμησε με την παρουσία του την Βέροια φέτος και την βοήθησε σημαντικά στην επιτυχημένη τελικώς προσπάθεια της για παραμονή.

 

  • 15) Πανθρακικός (3 νίκες – 8 ισοπαλίες -19 ήττες ) , 17 βαθμοί.
    Οι Θρακιώτες , παρά τις κατά καιρούς , σπουδαίες εμφανίσεις τους ,( νίκες με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) , δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί και αποχαιρέτησαν εύκολα την κατηγορία .
    Πρώτος Σκόρερ : Νικολά Ντιγκινί ( 4 γκολ)
    MVP : Ντενίζ Μπαικαρά : Ο Τούρκος εξτρέμ με πολλά χρόνια εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα , ήταν από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στο ρόστερ του Πανθρακικού χωρίς να καταφέρει όμως κάτι ουσιαστικό.

 

  • 16) Καλλονή ( 3 νίκες-7 ισοπαλίες -20 ήττες ) , 16 βαθμοί.
    Η ομάδα της Μυτιλήνης , πλήρωσε το γεγονός ότι είχε ως την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ της και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που είχε , αποχαιρέτησε την κατηγορία και τυπικά αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος.
    MVP -Πρώτος Σκόρερ : Γιώργος Μανούσος ( 8 γκολ)
    Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός , είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης , βοήθησε όσο μπορούσε την ομάδα του αλλά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αρκετοί παίκτες ανάλογης ποιότητας , καταδίκασε την Καλλονή σε υποβιβασμό.

 

Αυτά , όσον αφορά την κανονική διάρκεια , περιμένουμε πλέον τις δικαστικές αποφάσεις για τις ποινές και τις αδειοδοτήσεις για να δούμε με ποιες ομάδες και με τι βαθμούς η καθεμία θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση