HomeLife & StyleΗ σύζυγος του Τζόνι Ντεπ απέφυγε την καταδίκη για τα δύο τεριέ

Η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ απέφυγε την καταδίκη για τα δύο τεριέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος έδωσε η δικαιοσύνη στην Αυστραλία στον «πόλεμο στα τεριέ», όπως χαρακτηρίστηκε από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, αποφασίζοντας να μην καταδικάσει λόγω καλής διαγωγής την ηθοποιό και σύζυγο του Τζόνι Ντεπ Άμπερ Χερντ για την παράνομη εισαγωγή πέρυσι στη χώρα των δύο κατοικίδιων του ζεύγους.

Η Χερντ ομολόγησε σήμερα ενώπιον αυστραλιανού δικαστηρίου την ενοχή της για παραποίηση των ταξιδιωτικών εγγράφων που έδωσε στις αρχές όταν έφερε με ιδιωτικό τζετ στην αυστραλιανή επικράτεια τα δύο τεριέ τους «Πίστολ» και «Μπου», την περίοδο που ο σύζυγός της βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Χερντ παρέλειψε να δηλώσει τα σκυλιά τους.

Η υπόθεση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο τον Μάιο του 2015, όταν ο υπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας Μπάρναμπι Τζόις απείλησε με ευθανασία τα δύο τετράποδα αν δεν επέστρεφαν στην πατρίδα τους τις ΗΠΑ, επειδή εισήλθαν παράνομα στη χώρα χωρίς να έχει ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία να τεθούν σε καραντίνα.

Με μια μαύρη λιμουζίνα το διάσημο ζεύγος έφτασε στο δικαστήριο, όπου τους περίμενε πλήθος δημοσιογράφων, στο Σάουθπορτ, κοντά στην περιοχή στην οποία γινόντουσαν πέρυσι τα γυρίσματα για το σίκουελ των πειρατών «Οι Νεκροί δεν λένε Παραμύθια» όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Την έσωσε η …καλή της διαγωγή

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην καταδικάσει την Χερντ λόγω καλής διαγωγής και εξέδωσε μόνον μια εντολή να απέχει από μπλεξίματα για έναν μήνα ή στην αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 1.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 680 ευρώ).

Βάσει των κατηγοριών η Χερντ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών και στην καταβολή προστίμου 10.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 6.800 ευρώ).

Ο Ντεπ δεν έκανε σχόλια σχετικά με την υπόθεση κατά την είσοδό τους στο δικαστήριο πέραν κάποιων αστείων προς τους δημοσιογράφους που τους περίμεναν.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δικηγόροι της Χερντ προέβαλαν ένα βίντεο στο οποίο το ζεύγος απολογείτο και εξήρε τους κανονισμούς της Αυστραλίας για την βιοασφάλεια και ο Ντεπ επεσήμαινε ότι «αν δείξεις ασέβεια προς την αυστραλιανή νομοθεσία, θα λάβεις αυστηρή απάντηση».

Εμφανίστηκε μετανιωμένη

Στο ίδιο βίντεο η Χερντ προσέθετε από την πλευρά της ότι η Αυστραλία είναι ένα «υπέροχο νησί» και ότι «λυπάται ειλικρινά που οι Πίστολ και Μπου δεν δηλώθηκαν» επειδή «η προστασία της Αυστραλίας είναι σημαντική».

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Τζέρεμι Κερκ υπογράμμισε προς το δικαστήριο ότι η πελάτης του υπέφερε από τζετ λαγκ και ανησυχούσε για έναν τραυματισμό που είχε στο χέρι ο Τζόνι Ντεπ κατά τα γυρίσματα της ταινίας όπως και ότι πίστευε πως είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε σχέση με τα κατοικίδιά τους.

«Έκανε ένα τρομερό λάθος λόγω εξάντλησης», σημείωσε ο δικηγόρος της.

Για τον Τζόις, τον υπουργό Γεωργίας που απειλούσε με ευθανασία τα δύο τεριέ, το αποτέλεσμα της υπόθεσης αυτής αποτελεί μια νίκη, ενώ όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του εκτιμά «την προθυμία» που έδειξε η Χερντ «να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της» και «να αναγνωρίσει ότι παραβίασε την εθνική νομοθεσία περί βιοασφάλειας».

Ο Τζόις υιοθέτησε τώρα χαμηλότερους τόνους από αυτούς που είχε πριν από 11 μήνες όταν προειδοποιούσε ότι «αν αρχίσουμε να αφήνουμε τους αστέρες του κινηματογράφου, ακόμη κι αν έχουν πάρει δις τον τίτλο του πιο σέξι άνδρα του κόσμου, να έρχονται στη χώρα μας (με κατοικίδια), τότε γιατί απλά δεν επιτρέπουμε σε όλους να παραβιάζουν το νόμο;».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση