HomeΚΡΗΤΗ«Η λύση είναι να κόψουμε τις σπατάλες»

«Η λύση είναι να κόψουμε τις σπατάλες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με περιορισμό της σπατάλης και όχι υπερφορολόγηση περιέγραψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στελέχη του Ποταμιού στη διάρκεια μιας τριπλής εκδήλωσης που έγινε στη Σύρο, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ταυτόχρονα.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκαν ζητήματα όπως το κόστος της υπερφορολόγησης και οι τρόποι ανακοπής της σπατάλης. Στη Σύρο το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο την Κυριακή, στελέχη και ο επικεφαλής του Κινήματος περιέγραψαν την πρόταση του Ποταμιού για τη μείωση των φόρων και την εξοικονόμηση περίπου τριών δισεκατομμυρίων €.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, «η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κόψουμε τις σπατάλες». Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το φόρους, φόρους, φόρους. Η λύση όμως υπάρχει. Και εμείς το φωνάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες: Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους». Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι από τις συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις του Ποταμιού, μπορούν να εξοικονομηθούν «περίπου τρία δισεκατομμύρια», ένα «τεράστιο» ποσό, το οποίο όπως είπε, «αυτή τη φορά καλύπτεται από καινούργιους φόρους, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα, με συνήθη υποζύγια, είτε κυβερνάει ο ένας είτε κυβερνάει ο άλλος, να πληρώνουμε όσο δυνατόν περισσότερους φόρους». Η εκδήλωση έγινε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Νεάπολης – Κυκεώνων και ομιλητές ήταν η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, ο ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Σπύρος Πέγκας, ενώ χαιρέτησαν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου. Και οι δύο έκαναν λόγο για την ανάγκη αποκέντρωσης και εκχώρησης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση. Την εκδήλωση συντόνισε η Χριστίνα Ταχιάου.

potami

Η εξόρμηση του Ποταμιού ξεκίνησε το Σάββατο από τη Σύρο. Η εκδήλωση έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων και ομιλητές ήταν ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαπαύλου, ενώ συντονίστρια ήταν η Λίλη Αγγελοπούλου. Η συζήτηση περιστράφηκε όπως ήταν φυσικό στις προτάσεις του Ποταμιού για μείωση των δαπανών στις οποίες περιλαμβάνονται η στοχευμένη συγχώνευση, κατάργηση και ιδιωτικοποίηση 670 δημόσιων νομικών προσώπων που θα αποφέρει 380 εκ. € ή την εφαρμογή των προτάσεων του Κινήματος για την βελτίωση της ποιότητας της νομοθέτησης η οποία μεταφράζεται σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ σε αύξηση των εξαγωγών κατά 8%. Οι Συριανοί φίλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έμειναν αρκετές ώρες συζητώντας τις λεπτομέρειες των προτάσεων του Ποταμιού.

potami2

Τι έγινε στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο Κρήτης, η εκδήλωση έγινε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Ομιλητές ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ο οποίος περιέγραψε τις θέσεις του κόμματος για την υπερφορολόγηση, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης που αναφέρθηκε για το τι ισχύει στην Ευρώπη ενώ περιέγραψε τις ανισότητες που ισχύουν στην Ελλάδα. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βλάχος, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεσαία τάξη στην Ελλάδα με αφορμή την υπερφορολόγηση. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Σταύρος Καρτέρης. Την εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Δαμανάκη.

potami3

Διαφήμιση
Διαφήμιση