HomeΣΠΟΡΠανιώνιος Ατρόμητος 1-0

Πανιώνιος Ατρόμητος 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 1-0 τον αδιάφορο και με πολλές αλλαγές στην αρχική του σύνθεση Πανιώνιο, αλλά δεν κατάφεραν να τερματίσουν έκτοι * Δοκάρι είχαν οι Νεοσμυρνιώτες

Έπεσε με το κεφάλι ψηλά. Πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη ο Ατρόμητος, ο οποίος κέρδισε με 1-0 το βράδυ της Κυριακής (17/4) τον Πανιώνιο και πήρε με αυτό τον τρόπο την πέμπτη του σερί νίκη.

Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι λόγω της νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα δεν τερματίζουν έκτοι ό,τι κι αν γίνει με την έφεση που έχουν καταθέσει.

Οι αλλαγές του Τραϊανού Δέλλα ήταν το κλειδί για την επικράτηση του Ατρομήτου, ο οποίος πάντως δεν ήταν ανώτερος του αντιπάλου του δεδομένου του κινήτρου που είχε. Το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να δώσει σε ποδοσφαιριστές του την ευκαιρία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν, αλλά αρκετοί εξ αυτών απογοήτευσαν. Σταθερός ο Γιαννιώτης, μέτριος και πάλι ο Καθάριος, ενώ ο Χαλκιαδάκης δεν είχε ουσία. Έψαχνε συνεχώς το κάτι παραπάνω ο Ανσαριφάρντ και γι’ αυτό δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε.

Τα πάντα πλέον εξαρτώνται από την απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την άδεια, αφού σε περίπτωση που αυτή έρθει, ο «Ιστορικός» θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ, κάτι που κέρδισε στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος χειροκρότησε τους «κυανέρυθρους» παρά την ήττα αναγνωρίζοντας την εξαιρετική χρονιά που έκαναν συνολικά.

Αρκετά καλύτερος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ο Ατρόμητος, κάτι απολύτως αναμενόμενο βάσει των επιλογών των δύο προπονητών. Η συγκεκριμένη ενδεκάδα του Πανιωνίου δεν γινόταν να έχει συνοχή λόγω των πολλών αλλαγών και χρειάστηκε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στους γηπεδούχους για να βρουν τα πατήματά τους.

Επιθετικά δεν μπορούσαν να κάνουν σχεδόν τίποτα. Έχαναν εύκολα την μπάλα, ο Ανσαριφάρντ είχε βεβιασμένες επιλογές, ενώ οι βοήθειες ήταν ελάχιστες. Αμυντικά, όμως, ήταν αρκετά καλά στημένοι οι Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι δεν άφηναν χώρους.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ατρόμητος να μην πατά περιοχή και να δοκιμάζει συνεχώς σουτ εκτός περιοχής. Σχεδόν όλα εξ αυτών έφευγαν άουτ με τον Γιαννιώτη να έχει σχετικά εύκολο έργο. Μόνο μία πολύ καλή συνεργασία στο 37′ είχαν οι Περιστεριώτες, η οποία δεν κατέληξε σε τελική.

Προς το φινάλε του 45λεπτου, πάντως, οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους. Πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Χαλκιαδάκη στο 42′ και μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιχείρησε να απειλήσει και στο 45′ κλείνοντας έτσι δυναμικά το ημίχρονο.

Διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα και έλεγξε από νωρίς το παιχνίδι. Είχε, μάλιστα, και την καλή ευκαιρία με τον Καθάριο να ανοίξει το σκορ στο 58′.

Ο Χαλκιαδάκης ήταν ο παίκτης που πήρε πάνω του πολλές προσπάθειες, πήγε στο ένας μ’ έναν και δημιούργησε προβλήματα. Ωστόσο, ήταν επιπόλαιος στις τελικές του επιλογές με αποτέλεσμα καμία εξ αυτών να μη γίνει καλή φάση.

Ο Δέλλας βλέποντας την εικόνα της ομάδας του έβαλε Στόιτσεφ και Παπαδόπουλος κι εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Κανείς από τους δύο δεν μπήκε καλά, αλλά στο 78′ συνδυάστηκαν υποδειγματικά με τον Μαυροβούνιο να κάνει το 0-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Πανιώνιος έψαξε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Ανσαριφάρντ να σπαταλά τη μοναδική υποψία ευκαιρίας. Επί της ουσίας ούτε να απειλήσει δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα να μην αποφύγει την τρίτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί του οι Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος ο Νεοφυτιάδης (Κορινθίας).

Κίτρινες: 40′ Οικονόμου, 90’+2 Κόρμπος – 74′ Στόιτσεφ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου (89′ Πατσατζόγλου), Τασουλής, Κόρμπος, Καθάριος (82′ Πινιώτης), Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (71′ Μασούρας), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπρίτο, Ουσέρο, Γροντής (78′ Λημνιός), Μπρίτο, Ματέι (64′ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (70′ Ατρόμητος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση