HomeΚΟΣΜΟΣΡώσοι: Χρεοκόπησε το Ισλαμικό Κράτος

Ρώσοι: Χρεοκόπησε το Ισλαμικό Κράτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα 9.000 ρωσικά αεροπορικά χτυπήματα της Ρωσίας στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψαν το 1/3 των πετρελαιοπηγών των τζιχαντιστών. Η συγκεκριμένη καταστροφή σε συνάρτηση με την πτώση στην τιμή του πετρελαίου οδήγησε σε δραματική οικονομική κατάσταση το ISIS, με τους Ρώσους να μιλούν για την πλήρη χρεοκοπία του.

Την 25η Μαρτίου αμερικανικά μέσα ανακοίνωσαν τον θάνατο του Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, γνωστού και ως Haji Imam, δεύτερου στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους, υπεύθυνου για τα οικονομικά του χαλιφάτου.

Μετά τον θάνατο του Haji Imam ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Daniel Glaser ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μπορούν να αισιοδοξούν αναφορικά με την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και των πηγών χρηματοδότησής του.

Το ISIS έχει χάσει τους τελευταίους μήνες το 40% των εδαφών του, έχοντας παράλληλα απολέσει μέρος της «φορολογικής του βάσης», δηλαδή των πολιτών από τους οποίους συνέλεγε κεφαλικό φόρο για την χρηματοδότησή του.

Αντίθετα με την Al-Qaeda, που συνήθως συγκέντρωνε το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής της από το εξωτερικό, το Ισλαμικό Κράτος βασίζεται στην φορολόγηση των πολιτών των εκτάσεων που καταλαμβάνει.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση