HomeΚΟΣΜΟΣΑυστρία: Άγριο ξύλο ακροδεξιών με θεατές σε παράσταση προσφύγων

Αυστρία: Άγριο ξύλο ακροδεξιών με θεατές σε παράσταση προσφύγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η λογική της σκληρής γραμμής που επέλεξε να ακολουθήσει η αυστριακή κυβέρνηση αναφορικά με την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, έδωσε το έρεισμα σε ακροδεξιές ομάδες να δράσουν. Η αυστριακή αστυνομία αναζητεί σήμερα τους ακροδεξιούς που διέκοψαν την παράσταση ενός θεατρικού έργου στη Βιένη το οποίο παιζόταν από πρόσφυγες, ανεβαίνοντας στη σκηνή και ρίχνοντας στο κοινό κόκκινη μπογιά σαν αίμα.

Το επεισόδιο συνέβη χθες βράδυ μετά την έναρξη του θεατρικού έργου «Die Schutzbefohlenen» («Οι ικέτες»), ένα έργο της βραβευμένης με Νομπέλ Λογοτεχνίας αυστριακής συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ το οποίο παιζόταν από έναν ερασιτεχνικό θίασο που αποτελείτο από αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου τριάντα ακροδεξιοί ανέβηκαν στη σκηνή για μερικά λεπτά ανεμίζοντας σημαίες και ξεδιπλώνοντας ένα πανό που έγραφε: «Υποκριτές. Η αντίστασή μας στην παρακμή σας!».

Πέταξαν επίσης φυλλάδια που έγραφαν «ο πολυπολιτισμός σκοτώνει» και κόκκινη μπογιά στους περίπου 700 θεατές που παρακολουθούσαν την παράσταση σε μια αίθουσα του Πανεπιστημίου της Βιένης, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Οι εισβολείς συγκρούστηκαν για λίγα λεπτά με τους θεατές με αποτέλεσμα να προκληθούν οκτώ τραυματισμοί. Τελικά εκδιώχθηκαν από την αίθουσα και η παράσταση συνεχίστηκε. Ο υπουργός Πολιτισμού, Γιόζεφ Οστερμάγερ, χαρακτήρισε το επεισόδιο «σοκαριστικό», το τελευταίο σε μια σειρά προκλήσεων που αποδίδονται σε αυτή την ακροδεξιά ομάδα.

Αυτό το θεατρικό έργο της Γέλινεκ, που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2014, συνιστά μια πικρή επίθεση κατά της απάνθρωπης, όπως χαρακτηρίζεται, μεταχείρισης των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Η Αυστρία ήταν μία από τις κυριότερες χώρες υποδοχής αιτούντων άσυλο στη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος του 2015.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση