HomeΚΟΣΜΟΣΜε κράνη εμφανίστηκαν παρουσιαστές ειδήσεων μετά το σεισμό στην Ιαπωνία

Με κράνη εμφανίστηκαν παρουσιαστές ειδήσεων μετά το σεισμό στην Ιαπωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Κουμαμότο της Ιαπωνίας, οι παρουσιαστές ειδήσεων στους ιαπωνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εμφανίστηκαν φορώντας κράνος.

Ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας φόρεσαν το προστατευτικό κράνος και βγήκαν στον «αέρα» για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα νεότερα έπειτα από τον σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NHK τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 έχουν τραυματιστεί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, δήλωσε πως από τον σεισμό που έπληξε το κεντρικό Κουμαμότο, σε βάθος 10 χλμ. υπάρχουν αναφορές για κατοικίες που έχουν καταρρεύσει, αλλά επισήμανε πως «δεν υπάρχουν αναφορές για ανωμαλίες στους πυρηνικούς σταθμούς».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκτιμήσουμε τις ζημιές» και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδονται από το ραδιοφώνο και την τηλεόραση, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση