HomeΚΟΣΜΟΣΟ Αμπντεσλάμ είχε βάλει στο στόχαστρο γερμανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις!

Ο Αμπντεσλάμ είχε βάλει στο στόχαστρο γερμανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε βάλει στο… μάτι γερμανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως αποκαλύπτει ο γερμανικός Τύπος.

Οι αποκαλύψεις για έναν από τους τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο έρχονται την ώρα που ο χάρτης «ΑΟΝ» για την Τρομοκρατία και την Πολιτική βία δείχνει ότι, το 2015 ήταν η πιο αιματηρή χρονιά στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Στοιχεία και πληροφορίες για το γερμανικό κέντρο πυρηνικών ερευνών, Γιούλιχ και τον διευθυντή του φέρεται να συνέλεγε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Ο Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί ως μέλος της τρομοκρατικής ομάδας που αιματοκύλησε την «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας. Η σύλληψή του έγινε πριν τα «τυφλά» χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι, υπήρχαν αναφορές πως οι δράστες των επιθέσεων στο Βέλγιο, με τους οποίους είχε σχέση ο Αμπντεσλάμ, παρακολουθούσαν τον διευθυντή του βελγικού κέντρου πυρηνικών ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται εφημερίδες του  γερμανικού δικτύου ΜΜΕ «Redaktionsnetzwerk» από μέλη κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου, στο διαμέρισμα του Αμπντεσλάμ είχαν βρεθεί άρθρα και φωτογραφίες σχετικά με το γερμανικό κέντρο πυρηνικών ερευνών «Γιούλιχ» (βρίσκεται στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία) και τον διευθυντή του, Βόλφγκανγκ Μαρκάρτ.

Πρόκειται για το διαμέρισμα στο Βέλγιο  όπου είχε γίνει η αστυνομική επιχείρηση που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του καταζητούμενου , Αμπντεσλάμ λίγες ημέρες πριν τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» , ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας παρακολούθησης εξτρεμισμού (BfV) είχε ενημερώσει ορισμένα εμπιστευτικά μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής στο τέλος Μαρτίου.

Την ώρα, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις αυτές για τον Αμπντεσλάμ, έρευνα της ΑΟΝ με τον τον χάρτη που αποτυπώνει την τρομοκρατία και την πολιτική βία στην Ευρώπη δείχνει ότι , πλέον οι τρομοκράτες εξαπολύουν όλο και πιο συχνά επιθέσεις εναντίον πολιτών στην Δύση. Η αύξηση του αριθμού των επιθέσεων εντοπίζεται κυρίως στο Βέλγιο και τη Σουηδία.

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι πυροβολισμοί ξεπέρασαν τις βομβιστικές επιθέσεις ως σημαντική απειλή, σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με τον Χάνρι Γουίλκισον του ιδρύματος «Risk Advisory» που συμμετείχε στην έρευνα, οι πιο απειλητικοί κίνδυνοι πολιτικής βίας συνεχίζουν να προκύπτουν από τον πόλεμο και τις ξαφνικές αλλαγές στον κυβερνητικό έλεγχο όπως αυτές που συμβαίνουν μέσω πραξικοπημάτων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση