HomeΣΠΟΡΠροημιτελικοί Ευρωλίγκα : Φουλ της έδρας στα πρώτα παιχνίδια , όλα θα κριθούν στη συνέχεια.

Προημιτελικοί Ευρωλίγκα : Φουλ της έδρας στα πρώτα παιχνίδια , όλα θα κριθούν στη συνέχεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το διήμερο 12-13/4 διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες για την φάση των προημιτελικών. Οι ομάδες παρουσιάστηκαν με αναγνωριστική διάθεση , ενόψει της σειράς των αγώνων και αυτό ωφέλησε τους γηπεδούχους , οι οποίοι πήραν και οι τέσσερις την νίκη .

Στην Μόσχα , η ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μαχητικός και την δυσκόλεψε  . Παρόλα αυτά   ,η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , έφτασε στην νίκη με 84-74 και έκανε , όπως αναμενόταν το 1-0 . Οι Σέρβοι ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί στο 1ο ημίχρονο , το οποίο έληξε με σκορ 44-40 , όμως στο δεύτερο, οι Ρώσοι , στηριζόμενοι στην ποιότητα των παικτών τους , έφτασαν στην νίκη. Κορυφαίοι για την ΤΣΣΚΑ ήταν ο Τεόντοσιτς με 23 πόντους , 6 ριμπάουντ , 6 ασίστ ( και  .. 6 λάθη) και Χάινς με 21 πόντους , ενώ για τον Ερυθρό Αστέρα οι Μίλερ και Γιόβιτς που πέτυχαν από 14 πόντους. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται εκ νέου την Πέμπτη στην Ρωσία , με τους γηπεδούχους να θέλουν να διαφυλάξουν την έδρα τους και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την μεγάλη έκπληξη.

Στην Πόλη , η Φενερμπακτσέ  κέρδισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης , Ρεάλ Μαδρίτης , με 75-69 , μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με πολλές διακυμάνσεις . Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διψήφια διαφορά 41-29. Όμως , η Ρεάλ αντέδρασε και πέρασε και μπροστά στο σκορ με 51-52 για να λήξει τελικά η Τρίτη περίοδος με 53-52 για τους Τούρκους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο , ο Κώστας Σλούκας ήταν καταλυτικός και τελικά χάρισε την νίκη στην Φενέρ. Κορυφαίοι για τους Τούρκους ήταν οι Σλούκας και Μπογκντάνοβιτς που πέτυχαν από 17 πόντους, ενώ για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο , ο Γιουλ με  12 πόντους και 5 ασίστ  και Ρέγιες με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι ομάδες θα αναμετρηθούν και αύριο , με την Φενέρ να θέλει να κρατήσει την έδρα της , παρά την απουσία του Βέσελι και την Ρεάλ να δείξει το μέταλλο του πρωταθλητή και να αποδράσει με ένα σπουδαίο διπλό.

Tην Τετάρτη, στο Κράσνονταρ, η Λοκομοτίβ Κούμπαν πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 66-61. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πίσω σε όλο το παιχνίδι , αλλά με όπλο , την γρανιτένια άμυνα της στην τέταρτη περίοδο , όπου δέχτηκε μόλις 8 πόντους , έφτασε τελικά στην νίκη. Κορυφαίοι για τους Ρώσους ήταν ο Ράντολφ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντιλέινι με 11 πόντους , 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ , ενώ για τους Καταλανούς οι Ντοέλμαν και Ρίμπας που πέτυχαν από 13 πόντους. Η Λοκομοτίβ , καλείται την Παρασκευή να διαφυλάξει την έδρα της απέναντι σε μια ομάδα με πιο βαριά φανέλα , που έδειξε δυνατότητες για να σπάσει την έδρα της αντιπάλου της.

Τέλος , στην Βασκονία , ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα , χάνοντας πολύ εύκολα με 84-68. Οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο , στη συνέχεια , η Λαμποράλ με όπλο τα τρίποντα ανέβασε την διαφορά και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 39-28. Στο δεύτερο ημίχρονο , τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς που βρέθηκε πίσω ακόμα και με 22 πόντους για να κλείσει η διαφορά στους 16 στο φινάλε. Για την ομάδα του Περάσοβιτς , κορυφαίοι ήταν οι Άνταμς με 20 πόντους και Μπουρούσης με 15 , ενώ για τον ΠΑΟ , προσπαθούσε ουσιαστικά μόνος του ο Ραντούλιτσα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ καθώς , ο Καλάθης αν και είχε 11 ασίστ ήταν πολύ άστοχος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός , έχει ως παρηγοριά το γεγονός , ότι ξέρει ότι δεν μπορεί να αποδώσει χειρότερα και η αντίπαλος του ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στα τρίποντα, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι , παρόλα αυτά πρέπει να βελτιωθεί αισθητά για να ελπίζει σε νίκη στο παιχνίδι της Παρασκευής.

Οι 4 γηπεδούχοι , έκαναν το 1-0 , αλλά όπως ήταν και πριν αρχίσει η σειρά των αγώνων , μόνο η ΤΣΣΚΑ είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί , οι τρεις άλλες ομάδες θα γίνουν , εφόσον επικρατήσουν και στο δεύτερο παιχνίδι

Διαφήμιση
Διαφήμιση