HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο ISIS βανδάλισε και την «Πύλη του Θεού» στη Νινευή

Το ISIS βανδάλισε και την «Πύλη του Θεού» στη Νινευή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταστροφή και συντρίμμια αφήνει πίσω του το Ισλαμικό Κράτος, ισοπεδώνοντας αρχαιολογικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στο πέρασμά του.

Μετά την αρχαία πόλη της Παλμύρα, οι τζιχαντιστές βανδάλισαν την «Πύλη του Θεού» στη Νινευή, μνημείο αρχαιότερο των 2.000 ετών, κοντά στη Μοσούλη, πόλη που έχουν υπό έλεγχο από το 2014.

Ακτιβιστές, που βρίσκονται στην περιοχή, επιβεβαίωσαν την κατεδάφιση της Πύλης, που χρονολογείται από εποχή του Ασσύριου βασιλιά Σενναχειρείμ.

Ο ακτιβιστής Ζουχέιρ Μουσίλι, μιλώντας στο ARA News, δήλωσε πως ανέφερε ότι από τότε που το ISIS κατέλαβε τη Μοσούλη, έχει καταστρέψει τα περισσότερα αρχαιολογικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια.

Το τμήμα αρχαιοτήτων της Βαγδάτης, που δεν αρνήθηκε την καταστροφή, αποκάλυψε πως πέρα από την καταστροφή των μνημείων, οι τζιχαντιστές προχωρούν σε πώληση κομματιών των αρχαίων τειχών της Νινευής.

«Συνεχίζουμε να στέλνουμε ανθρώπους για να καταγράψουμε την κατάσταση, αλλά ελλείψει συγκεκριμένων πληροφοριών, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ακριβώς, ως προς το τι έχει καταστραφεί» σχολίασε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση