HomeΚΡΗΤΗΜε τη συμμετοχή καθηγητών του Ηρακλείου, η διαμαρτυρία για τους αναπληρωτές στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή καθηγητών του Ηρακλείου, η διαμαρτυρία για τους αναπληρωτές στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απεργιακό μπλοκ θα συμμετάσχουν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ηρακλείου στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

Εκπαιδευτικοί από το Ηράκλειο θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ για το ζήτημα των αναπληρωτών και την πρόταση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, το βράδυ της Πέμπτης. Το μισό κόστος της ηρακλειώτικης αποστολής στην Αθήνα θα βαρύνει την ΕΛΜΕ. Οι καθηγητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μπλοκ της Κρήτης θα πρέπει να επικοινωνούν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΕΛΜΕ προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ([email protected].)

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, επισημαίνεται ότι τα αιτήματα της κινητοποίησης αφορούν στα εξής:

–           Η πρόταση του Υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας και των εκπαιδευτικών.

–           Η πρόταση, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο 3848/10, αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο.

–           Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μονίμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μία ακόμα χρονιά.

–           Θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων , λόγω της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

–           Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων συναδέλφων.

–           Τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση