HomeΚΟΣΜΟΣΠροβλήματα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Προβλήματα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιβάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο ξαναλειτούργησε μόλις αυτόν τον μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του τον Μάρτιο, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεχίζουν μια κινητοποίησή τους.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη, ξανάνοιξε στις 3 Απριλίου έχοντας περιορισμένες δυνατότητες, λόγω κάποιων προσωρινών δομών που έχουν στηθεί για τη λειτουργία του και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά την καταστροφή στην αίθουσα αναχωρήσεων από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων ζήτησαν από το προσωπικό να δηλώσει ασθένεια χθες λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν όσον αφορά ένα προτεινόμενο σχέδιο διακανονισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτερου ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Πολλοί τηλεφώνησαν ξανά για να δηλώσουν απουσία λόγω ασθένειας», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αρχής ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Belgocontrol.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου των Βρυξελλών δήλωσε ότι περίπου 50 πτήσεις έχουν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο μέχρι στιγμής σήμερα από τις περίπου 400 προγραμματισμένες πτήσεις. Η κινητοποίηση επικρίθηκε έντονα από την ΙΑΤΑ η οποία την χαρακτήρισε πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες και το προσωπικό των αεροδρομίων.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση