HomeΚΟΣΜΟΣΣόρος: Η ΕΕ κινδυνεύει να διαλυθεί

Σόρος: Η ΕΕ κινδυνεύει να διαλυθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμπανάκι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρούει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος υποστηρίζοντας πως βρίσκεται σε «θανάσιμο κίνδυνο» και απειλείται με κατάρρευση αν δεν δοθούν τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί προσφυγικό ζήτημα.

Σε σημείωμά του ο μεγαλοεπενδυτής υποστήριξε επίσης ότι μια ανθρωπιστική καταστροφή εκτυλίσσεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

«Οι αιτούντες άσυλο είναι απελπισμένοι. Στους νόμιμα πρόσφυγες πρέπει να προσφέρεται μια ευκαιρία ώστε να φθάσουν στον προορισμό τους στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Σόρος και πρόσθεσε:

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αγκαλιάσουν την ιδέα ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης θα απαιτήσει υψηλή χρηματοδότηση. Ξοδεύοντας ένα μεγάλο ποσό από την αρχή, θα επιτρέψει στην ΕΕ να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες που δημιουργεί η προσφυγική κρίση».

Παράλληλα, ο κ. Σόρος, υπογράμμισε πως η Ευρώπη μπορεί να απορροφήσει 300.000 με 500.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

«Τριάντα δισεκατομμύρια μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά δεν είναι. Κατ ‘αρχάς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η μη παροχή των αναγκαίων κονδυλίων θα κοστίσει στην ΕΕ ακόμη περισσότερα. Υπάρχει μια πραγματική απειλή ότι η κρίση των προσφύγων θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της Σένγκεν μεταξύ των είκοσι έξι ευρωπαϊκών κρατών» δήλωσε ο Τζορτζ Σόρος.

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης της ΕΕ αναφέρθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του ΕυρωπαϊκούΚοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατηφορικό δρόμο.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση